Íme a spagetti és toalettpapír BMW. Mi van?

Nem Art Car, hanem Spaghetti Car a BMW i3

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy nagy kiállítási darab mozgó része lesz a különleges, spagettivé fóliázott BMW i3. A háttérben készül már a valódi BMW Art Car.


Hogy lehet egy alapvetően aranyos, jövőbemutató dizájnú autóból, visszataszító torzszülöttet készíteni? Add a kezébe egy kortárs művésznek. Spagetti és toalettpapír? Nem hangzik nyerő kombinációnak, a BMW mégis össze tudta rakni, méghozzá egy i3-as modelljén.
A különleges darab az idei Rencontres d’Arles fotográfia fesztiválra készült, a BMW és a Toilet Paper együttműködésében, aminek nevét az autó oldalán is láthatjuk. A toalettpapír név tulajdonképpen egy márkát takar, ami mögött a híres művész, Maurizio Cattelan áll. Cattelan mindig is megbotránkoztató műveiről volt híres (legismertebb alkotása talán a térdelő Hitler szobor) és most is valami igazán furcsát alkotott, hiszen egy óriási tál spagetti képét fóliáztatta az elektromos autóra.
Hirdetés

Ez nem hivatalos Art Car és ezt Cattelan is kiemelte: "Ez messze a legjobb Spagetti Autó, amit valaha kóstoltam! Az évekig tartó tökéletesítés egyértelműen kifizetődött! Nagyon király!" Valószínűleg igaza lehet, hiszen több spagetti autóról még nem hallottam. A fóliázást állítólag eltüntetik a fesztivál után, ahogy azt a művész is kérte. Míg ez nem volt valódi Art Car, az autósport világában már készül valami a háttérben. Majd pont a 100-dik évfordulóra nem készül Art Car, mi? A BMW elmondása szerint egy M6 GT3-as már "gördülő szoborrá" vált, ahogy mondani szokták. A dekort a story art megteremtője, John Baldessari és egy fiatal pekingi multimédia grafikus Cao Fei alkották. Reméljük minél hamarabb feltűnik valamelyik futamon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?