Már több mint egy tucat új rendőrautó tört össze

Összesen 13 új rendőrautót törtek eddig össze

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alig két hónapja, hogy 385 vadonatúj autót átadták a rendőségnek, már 13 darabot össze is törtek belőle.


Ahogy korábban arról már írtunk, tavaly karácsony előtt összesen 385 darab új Audi, Skoda és Mercedes járőr és ügyintézői autót kapott a rendőrség. A flotta máris elkezdett amortizálódni, 13 darabot már sikerült kisebb-nagyobb mértékben lezúzniuk a rend őreinek, igaz, az esetek többségében nem önhibájukból.
Hirdetés

Egy Audi A3, három Skoda Octavia és egy Skoda Yeti olyan balesetben sérült meg, ahol az egyenruhásak hibáztak. A legnagyobb anyagi kárt egy Octavia szenvedte el, javítása várhatóan 740 ezer forintba kerül majd. A legkisebb sérülés 20 ezer forintba kerül majd, melyet egy Skoda Yetin kell eszközölni. A tavaly érkezett 385 új rendőrautót idén további 1262 példány követi.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 21:17
    Permalink

    Nem szó szerint a büntetésekből veszik, de az összeg az elég lenne rá.
    Évi 15-19 milliárdból lehet gépkocsikat venni.
    Sajnos egyeseknek (Vipo) fogalmuk sincs a dolgokról, de azért okoskodnak.

  • 2017.10.28. at 21:17
    Permalink

    El kellene még egyszer olvasni előző hozzászólásom, nem is írtam hogy büntetésekből hanem a kisemberek által befizetett adókból veszik nekik az autókat.
    Présházak ??? Boltomba már háromszor is betörtek és csak nekem volt hátrány, leltározás, egész nap a rendőrségen..újjlenyomatok, nyilatkozatok…negyedszer a betörést már nem is jelentetetük mert az előző estekben sem találták meg a tetteseket !!
    Úgy ha okoskodásrol van szó akkor majd ha lesből bemérnek vagy netán más véleményen ….

  • 2017.10.28. at 21:17
    Permalink

    “A büntetéseket meg hagyjuk, egyrészt azért, mert azt el lehet kerülni, másrészt pedig ami abból befolyik, az arra se lenne elég, hogy az autókat tankolják.”

    Mindig szánom az olyanokat, akik okoskodnak, de inkább hallgatniuk kéne.

  • 2017.10.28. at 21:17
    Permalink

    Tisztelt Hatóság Emberei Dolgozzanak Olyan Járművekkel Amelyek Egyediek Példaként Egyesült Államokból sárga taxit átvettük így legyenek a Rendőr járőr autók egyediek Építettek és KEMÉNYEK és üldöző AUTÓK ne legyenek gyenge műanyag autók! Nem az a baj,hogy törnek a rendőr autók,hanem az a gond NINCS RUTINJUK sófőereiknek és nem elég kemény megjelenésű autók! Gyenge széria autók! Vas és egyedi megjelenés kell az utakra! Nem civil autókból kell mérni sebességeket lesből és üldözni! Vállalnám az igazi kemény sofőr képzést annak célja érdekében,hogy biztonságunk érdekében a Rendőrség gépkocsi vezetői PAV1 -s orvosi vizsgán kívül határozattan magabiztosan vezesse épített egyedi járműveinket! Itt kiemelném a lóerő különbséget valamint karosszéria egyedi kivitelezése Pl. 4pontos öv és utasvédelem! Valamint hátsó ülés kialakítása és belsőtér leválasztása! nem negatív hozászolásom,de nem is pozitív mivel jobb hozzáállás kéne és nem adományként fogadni a gépkocsikat!!!

  • 2017.10.28. at 21:17
    Permalink

    Keversz Kempelen kollégával, de semmi baj. 🙂
    Igazán jól látod amúgy a helyzetet, valóban az adódból tartják fenn a hatóságokat, így a rendőrautókat is, ahogy a világ valamennyi más országában is. Ezért sem értem a felháborodást. Ha feltörték a présházat, elgázolt egy ámokfutó, valaki zaklat vagy fenyeget, elvárod, hogy gyorsan intézkedjen a rendőr, de közben hőbörögsz, mert az adódból tartják fenn a szervet?

    A büntetéseket meg hagyjuk, egyrészt azért, mert azt el lehet kerülni, másrészt pedig ami abból befolyik, az arra se lenne elég, hogy az autókat tankolják. Mesterien demagóg dolog állítani, hogy a bírságokból vesznek új autókat, de aki ezt el is hiszi, az olyan hülye, hogy attól még a választójogot is megvonnám.

  • 2017.10.28. at 21:17
    Permalink

    VIPO, a telefont vagy fizeted vagy nem..de adót /amiből telik az autókra/ KÖTELEZŐ fizetni, netán a büntetéseket amit bőven “osztogatnak” a rendőrök !!

  • 2017.10.28. at 21:17
    Permalink

    A sok barom azt hiszi, hogy választásonként más rendőrök dolgoznak??? A rendőrök ugyanúgy megosztottak, mint a társadalom! Vannak jobbos és balos érzelműek!!! Gondolkozzatok!!!

  • 2017.10.28. at 21:17
    Permalink

    Nálad a pont! Ahol sokat mennek, ott sok a baleset.
    Emberünk tökön szúrná magát, ha látná pl. a Vodafone flottájának a kárait. Oszt azt is ő fizeti a telefonszámlával…

  • 2017.10.28. at 21:17
    Permalink

    Egy pár tízezer forintból javítható koccanás miatt kéne újakat venni? Mellesleg ahol nagy flotta van, napi használatban, óhatatlanul törhetnek autók, ahogy a mentőknél is zúztak le pár napos vagy hetes új Sprintereket, Craftereket, pedig azokból jóval kevesebb jött.
    Hagyjuk már a demagóg hőbörgést, könyörgöm.

  • 2017.10.28. at 21:17
    Permalink

    Itt írnak azok az emberek, akik életükben soha, semmilyen hibát nem követtek el. Munkájukban, tanulmányaikban mind jelesek, tévedhetetlenek. Köszönet érte nekik.

  • 2017.10.28. at 21:17
    Permalink

    Én sajnálom ezeket a fiatal gyerekeket. Többek között vezetni sem tudnak úgy, ahogy kéne. Nincs gyakorlatuk. Azok pedig akiknek gyakorlatuk van vagy nyugdíjasok, vagy jobb ha ki sem mennek az utcára. Tisztelet a kivételnek.

  • 2017.10.28. at 21:17
    Permalink

    Eddig se nagyon imádtuk őket, nem szükséges az olaj a tűzre, anélkül is tudjuk azt, hogy elsősorban államvédelmi(ellenünk) célokból tartják fenn őket a mi adónkból, a közrend és a közbiztonság védelme csak fedő tevékenység, A közelmúlt napvilágot látott korrupciós ügyei(Vicoviczki és hasonlók stb…) mégjobban rontják az eddig is nulla közeli bizalmat a sok kis piti ” maszekolást “,mint pl.: saját zsebre bírságolások, rosszindulatú intézkedések indokolatlanul vagy azok szabotálása amikor valóban kellene nem is említve. Azt az autóst (kismama,nyugdíjas,átlagpolgár) akin messziről látszik, hogy semmi kockázatot nem jelent szívesen állítják meg javarészt indokolatlan intézkedés céljából(nem törődve azzal, hogy még anyagi kárt és a kellemetlenségek miatti egyéb károkat is okoznak az illetőnek), de a kemény bűnözőket és a látható kockázatot jelentőket csak akkor vonják intézkedés alá, ha már elkerülhetetlen, különben úgy tesznek mintha az érzékszerveik éppen nem működnének. A számtalan közúti szabálysértést is sokan láthatták a neten, amelyek java része valószínűleg következmények nélkül fog maradni. Vannak, megkapnak sok kedvezmény amit a valóban dolgozók nem,majd korengedménnyel nyugdíjba mennek és a bennfentes infókat kihasználva utána is pénzt keresnek. Talán van olyan is aki valóban hivatásnak tekinti és becsületesen próbálja tenni a dolgát, de a kiábrándult társadalom őket is egy kalap alá veszi a korrupt gazemberekkel, mert a rendőrségnek nincs ma becsülete Magyarországon.

  • 2017.10.28. at 21:17
    Permalink

    Ott a pont….;-)
    Ja,és nem mellesleg néha olyan kopasz kis k…..gök vezetik a “teknikát”,hogy az arcpirító.Az igazoltatásnál meg pökhendi és tiszteletlen modorban adják a Starski és Hutch-ot….

  • 2017.10.28. at 21:17
    Permalink

    A cikk címét nem kicsit szenzációhajhásznak tartom. Úgy tűnik belőle, mintha sorra rommá törnének ezek az autók. Ehelyett a legdrágább javítás költsége 740 ezer Ft volt. Aki kicsit is képben van az alkatrész árakkal, javítási költségekkel, az tudja, hogy ez nem lehettt több, mint egy koccanás. A többiről nem is beszélve, vlószínűsíthető, hogy kis karcok, esetleg egy lámpabúra cseréről lehetett szó. A 20 ezer Ft nem tudom mi lehetett, figyelembe véve, hogy a javítások márkaszervízben történnek. Esetleg arra gonolok, hogy egy parkolásnál “megpadkázták” az autót, és esetleg egy új felni + dísztárcsa és a gumiszerelés ára ennyi.

Vélemény, hozzászólás?