Williams: ilyen rossz még sosem volt

Pontja még nincs, de nem adja fel a patinás F1-csapat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Volt egyszer egy meghatározó istállónak számító Williams, most pedig közel az idei F1-szezon félidejéhez szégyenszemre még pontja sincs Maldonadóéknak.

Hét futamon van túl az idei F1-cirkusz, s a tizenegyből három csapatnak még nincsen pontja. A Caterham és a Marussia eredménytelensége nem meglepő, hiszen szenzációnak számítana, ha beférnének a tízbe, viszont a Williams eddig nullázása több mint arcpirító. A valaha a szűk elithez tartozó, számos vb-címet szerző grove-iak persze már jó néhány éve nem brillíroznak, ám ilyen rosszul még sosem szerepeltek, s már az is felmerült, hogy dobják az évadot, s megkezdik az átállást a komoly változásokkal járó, náluk Renault-Mercedes motorcserés 2014-es szezonra.
Hirdetés
Claire Williams csapatfőnök-helyettes szerint jövőre már nem engedhetnek meg maguknak még egy ilyen siralmas időszakot, ugyanakkor nem adhatják fel az idei sorozatot sem, mondván tudniuk kell, mit rontottak el. Párhuzamosan dolgoznak hát az aktuális szezon megmentésén és a jövőn évi kocsin is. "Megkeressük és megoldjuk a problémákat, s csak aztán foglalkozunk a következő évaddal, hogy tudjuk, minden rendben van, s nem követjük el újra ugyanazokat a hibákat, mint a múlt télen. A költségvetésünkkel nincs baj, ráadásul ígéretes tárgyalásokat is folytatunk, amik izgalommal töltenek el" - nyilatkozta az alapító Frank Williams lánya az Autosport magazinnak.
A legközelebbi futam, a silverstone-i Brit Nagydíj a Williams 600. F1-versenye lesz. Befér-e a tízbe Pastor Maldonado vagy a Kanadában az edzésen villantó, a futamon csúnyán visszaeső Valtteri Bottas a harmatos FW35-össel? Június 30-án meglátjuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?