Idén már belépős lesz a Szilveszter Rallye

Rekordokat dönthet a 2016-os Szilveszter Rallye

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

91 Lada és elkülönített Drift Zóna is lesz a 18. Szilveszter Rallye-n. Azt hiszem, meglesz közöttük az összhang. Idén sajnos belépő is lesz.


18. alkalommal rendezik meg a ralirajongók évzáró buliját, a Szilveszter Rallye-t. Az évbúcsúztató idén december 27. és 29. között kerül megrendezésre Mogyoródon, a Hungaroringen, illetve környékén, ahol az első, keddi napon fizetős teszt lesz az Ecclestone úton visszafelé, majd szerdán 15:30-kor gördül le az első autó a rajtdobogóról és kezdi meg a Hungaroring belső körgyorsát. Az éjszakába nyúló első gyorsasági szakasz mindig izgalmas látvány, ám másnap érdemes korán kelni, ugyanis már 7:30-kor rajtol az első felvezetőautó. Mint köztudott, az első kora reggeli, még fagyos úton startoló gyorson szokott lenni a legtöbb esemény. A verseny nyomvonala minap látott napvilágot, bizakodásra ad okot viszont, hogy a boxutca elején kialakításra kerül a Drift Zóna, ahol szabadon füstölhetik majd a gumikat a résztvevők. Ezen a ponton sok nézőt és Ladát várhatunk.
Hirdetés

Minden évben rekordokat döntöget az esemény, idén sem lesz ez másképp. Ha minden jól megy, 291-en hajtanak majd végig a kijelölt szakaszokon, ráadásul idén 53 hölgy szerepel a nevezési listán. További rekordot jelent a 24 nevezett autómárka, amik között ott szerepel a Lada név is. Szám szerint 91 db lesz utóbbi márkából. Nagyon beteg, hol van még ilyen bárhol a világban? Ám nézőszámban valószínű nem sikerül majd überelni az eddigi éveket, ugyanis a Szilveszter Rallye történetében először belépődíjas lesz. A hazai ralikról megszokott 2000 forintos belépő mind a két napra, a külső és a belső szakaszra is érvényes. A 14 éven aluliak és az érvényes, fényképes MNASZ-igazolvánnyal rendelkezők ingyen tekinthetik meg a viadalt, a parkolás ingyenes.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?