Rod Stewart Miurája a kalapács alatt

Újra eladó a legendás zenésze legendás autója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem kell megijedni, nem verték össze, épp ellenkezőleg. Csodaszép és eladó, megint. Ráadásul alig egy év alatt megháromszorozta az árát.


Az 1966 és 1973 között 764 darabban készült Lamborghini Miura minden egyes darabja értékes kincs és több mint érdekes régi autó. Ez a kitétel már vagy húsz éve igaz, az idő meg csak növeli a Miura sorozat egzotikumát. A céglapító Ferruccio Lamborghini bosszantásból jobb autót akart csinálni, mint a Ferrari ágaskodó lovas gépei. Az egyik első sikeres középmotoros sportkocsi lett, és vele a Lamborghini neve is megkerülhetetlenné vált a piacon. A Miura V12-ese 3,9 literes, és az utolsó SV szériában már 385 lóerős.
Hirdetés


Az 1971-es kék autó a fentieken kívül azért is érdekes, mert jobbkormányos, de az igazi kunsztja az, hogy 1971-ben egy akkor még csak 26 éves fiatalember vásárolta, bizonyos Rod Stewart. A pop-rock legenda után volt jó pár tulajdonosa, de a története végig dokumentált. Ez a pár szerencsés tulaj összesen 28 ezer mérföldet, azaz 46 ezer kilométert tett az autóba. Abba az autóba, ami eredetileg egy P400S modell volt, azaz a 350 lóerős alapmodellnél hússzal tudott többet, de a felújításkor a még erősebb, 385 lóerőt adó SV specifikáció szerint alakították át. A munka nem lett gányolás, olyannyira nem, hogy tavaly év elején még "csak" 520 ezer euróért váltott gazdát, most meg már 1,25 millió fontot kérnek érte. Mai árfolyamon számolva 156 millió után most 513 millió forintért kelhet el.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?