Orosz megoldás egy teherautó kikerülésére

Vajon hány autót sikerül összetörni egyetlen kikerülendő miatt?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Temérdek kellemes percet köszönhetünk az Oroszországban kötelező tartozékként alkalmazott fedélzeti kameráknak. Az alábbi rövidfilm azonban agyzsibbasztó.


Mindössze 1 perc az egész, mégis kiüti az embert. Legkevesebb három autót törnek ennyi idő alatt össze. Elvileg egy álló teherautó kikerülése lenne a feladat, két autónak a filmen is sikerül, majd épp a fedélzeti kamerát hordozónak már nem. Meg is áll mellette, így a szemből érkezők nem kis örömére már két autó torlaszolja el az út mindkét sávját.
Hirdetés
A nagy bámészkodásban újabb két autó koccan össze, majd az őket a padkán kerülő furgonnak is sikerül rájuk húzniuk a kormányt. Tempójuk halálos elenyésző, a kár mégis viszonylag jelentős, az ember pedig nem érti: ez mégis miként jött össze?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 17:02
    Permalink

    Erről a klasszikus mese jut eszembe az elefántról, a kisegérről és a tigrisről (elefánt leszarja a fázó kisegeret, a tigris meg kiveszi, megtisztogatja aztán megeszi – tanulság ismerős): talán mégsem az az igazság amit elsőre látunk. Látszik egy tábla hogy tgk-val behajtani tilos utána áll (kb féktávon) a teherautó. Valószínűleg észlelete a táblát,megállt, meg akart fordulni (irányjelző persze nuku – mondjuk záróvonalhoz nem is kell). Látszik hogy két autó megelőzi az álló tgk-t, de amikor a kamerás a seggéhez ér felgyullad a tolatólámpa, ebből gondolom, hogy a balesetkor nem állt a tgk hanem tolatott, így találta el a dashcam sofőrje a hátsóját.

    A videón nem látható -10. másodperc is érdekes lehet, hogy egyáltalán tudott volna-e másfelé menni a kamion a tiltó tábla előtt (van-e kereszteződés, vagy csak úgy “kinőtt” egy behajtani tilos tábla a nyílt úton. )

  • 2017.10.27. at 17:02
    Permalink

    Teljesen egyetértek! Ugyan így látom! Annyi balf…ék van az utakon, hogy nem is akarok róla beszélni. A jobbra tarts, ami az egyik legalapvetőbb, legfontosabb szabály a legelfeledettebb!!! Valaki meglát egy többsávos utat, minden ok nélkül (még ha üres is mind) húz be a belsőbe. És ez csak a jéghegy csúcsa! Meg totttyakodnak, még a megengedett sebességet is csak ritkán érik el, de az, hogy valakit elengedjenek-beengedjenek…áh, azt meg minek?! Lehet, hogy nem a legjobban vezetek én se, nem csinálok mindent a legszabályosabban, nem a megfelelő sebességgel hajtok, de több mint tizenéve vezetek, túlnyomórészt a fővárosban, és még nem volt balesetem! Sőt, egy kezemen meg tudnám számolni, hány necces helyzetem volt. Figyelni kéne vezetés közben, ha már ott ül a delikvens a volán mögött. Előzékenynek lenni és kicsit jobban tudni a helyét a vezetési hierarchiában. Ha meg sunday driver, akkor inkább kocsiba se üljön…

  • 2017.10.27. at 17:02
    Permalink

    azért mert minden kretén kap jogsit. a balesetek 99%-ka nem szándékos gyorshajtásból adódik, mégis minden félhülye amiatt sivalkodik. persze kellenek a trafik, nem azt mondom, csak az a problémám, h tényleg minden kretén kap jogsit a balesetek minimálisan csökkennek, nekem meg blokkolnom kell, kerülgetnem mindig, h kikerüljem ezeket a retardált barmokat, akik belémjönnének.

Vélemény, hozzászólás?