250 millióra büntették az Ubert a franciák

Vége az UberPOP-nak, de a büntetés nem marad el

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Franciaország bekeményít, az Uber legolcsóbb szolgáltatását ugyan már betiltották, most visszamenőleg megbüntették a vállalatot.

Kicsit másként működött az Uber a franciáknál, mint itthon. Náluk az UberPOP jelentette azt, hogy valaki a saját autójával, sofőrengedély nélkül megy az utasért, ezáltal olcsóbb is volt ilyet kérni, ugyanakkor UberX néven hivatásosak dolgoznak jelenleg is. Tavaly az állam leállíttatta az UberPOP-ot, mert ütközött a törvényekkel, visszamenőleg viszont komoly összegre büntették a céget. 800 ezer eurót kell fizetnie, ami közel 250 millió forint. Ez még nem is minden, a tavaly júliusban őrizetbe vett két vezetőt, Pierre-Dimitri Gore-Coty-t és Thibaud Simphal-t egyenként is megbüntették, 30 ezer, illetve 20 ezer euróra. Már 2014-ben megszavazták az UberPOP betiltását, de csak tavaly júliusban sikerült leállíttatni. Addig folyamatosan büntették a sofőröket, de az Uber átvállalta a csekkeket és továbbra is így tettek volna, amíg nincs jobb megoldás. Nem egyedi eset, Brüsszel és Hollandia is betiltotta már az Ubert, de szinte minden országban küzdenek ellene. A magyar kormány jelenleg nem az Uber betiltásán dolgozik, jobbnak látják inkább legalizálni a vállalatot, ilyen módon közelebb hozni a tényleges taxizáshoz. Ezáltal viszont az Uber már nem fogja tudni tartani alacsony tarifáit, pedig sokan pont ezért használják.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?