231 lóerővel már a Mini sem annyira divatautó

Videón a legkeményebb MINI, a John Cooper Works

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A MINI legerősebb változata már tényleg nem csak páváskodni tökéletes. Videójában a gyár ezt diszkrét gumifüsttel érzékelteti.


A BMW brit kisautómárkája, a MINI folytatja unalmas diadalmenetét. A már a harmadik generációjánál tartó új MINI túlélte a kétezres évek retroautó hullámát, önálló jelenségként még mindig divatos és közben sportos kisautóként is megvetette lábát a piacon. Lehet egyre nagyobb, válhat műterepjáróvá, még az sem baj, ha háromhengeres, vagy ötajtós és dízel - csak elismerően lehet róla szólni. Rajongóinak a sportosságát szerető fele, már január óta a John Cooper Works változattal álmodik.
Hirdetés


A videó nekik szól, nyártól rendelhető az új JCW, amit egy kettős megfúvású, 2,0 literes és négyhengeres turbómotor hajt. 231 lóerőt és 320 Nm nyomatékot tud, végsebessége így háromajtósként 246 km/h, a gyorsulása százig meg 6,3 másodperc. Természetesen ehhez igazodva az alapváltozatokénál is keményebb a futóműve és a fékei is strapabíróbbak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?