Motorkeringőt hozott az újabb turbókorszak

Williams: viszlát Renault, hello Mercedes

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Toro Rosso után a Williams is motorszállító partnert vált: az egykor sokkal szebb napokat megélt britek a Renault helyett a Mercedesszel folytatják. De lesz ám további csere is.

Idén szégyenszemre még pontot sem szerzett a száguldó cirkusz egyik legpatinásabb csapata, a napokban új vezérigazgató érkezett, s azt is bejelentették, hogy a Williams jövőre Renault-helyett Mercedes-motorral lép az újabb turbókorszakba. 2014-től ugye V6-os, 1,6 literes feltöltött erőforrások váltják a mostani V8-as, 2,4 literes szívókat.
A Williams és a Mercedes sajtóközleménye arra nem tér ki, hogy meddig szól a szerződés, csupán úgy fogalmaz, hogy hosszú távra tervezik az együttműködést. Az elmúlt 15 évben és a Renault előtt a Wlliams motorszállító partnere a Cosworth, a BMW és a Toyota volt.
A váltót nem, de energia-visszanyerő rendszert is szállító Mercedes ezzel jövőre - a gyári csapattal együtt – négy istállót lát el motorral, hiszen a Force India és a McLaren is a németekkel van. Még. Utóbbi 2015-től az F1-be visszatérő Hondával fog összebútorozni – 1992 után megint.
Hirdetés
A Williams által faképnél hagyott Renault – eddig tudottan - a Red Bullnak és a Ferraritól leváló Toro Rossónak ad motort, a Caterham és a Lotus még nem közölte, kivel-mivel megy.
A Ferrarival a Sauber maradhat, s vélhetően a Marussia csatlakozik még hozzá, mivel a - szintén patinás, jó öreg - Cosworth kiszáll... A következő bejelentés a Kanadai Nagydíj környékén (június 7-9.) esedékes.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?