Motorfelújítás? Olcsón is van jó alkatrész. Itt a Moto Parts

Fizetett hirdetés

A jó nem mindig drága, erre példa a Fortuna Bt. által forgalmazott Moto Parts

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha eljön a motorgenerál ideje, akkor egyet tehetünk: korrekten csináltatjuk. A jó alkatrészek nem feltétlenül drágák, mutatja a Moto Parts.


Korábban már írtunk arról, hogy nem feltétlenül tragédia, ha eljön a motorgenerál ideje, illetve szükségessége. Alapszabály azonban, hogy műhelyből csakis olyat érdemes választani, ami valódi garanciával végzi a munkát, s azt is ajánlott megkérdezni, hogy a komolyabb gépmunkákat, például a hengerfej-köszörülést vagy a síkolást hol, és kivel végeztetik. Ezeket ugyanis jellemzően nem házon belül oldják meg a szervizek, még a nagyobb műhelyek, vagy a márkaszervizek sem.
Ma már sok esetben nem is köszörülik, illetve síkolják, hanem cserélik a hengerfejet is, ahogyan számos egyéb motorikus alkatrészt is egy felújítás során. Az alkatrészek kapcsán pedig legalább annyira fontos, hogy minőségiek legyenek, mint a javítások, illetve a szerelési munkák kapcsán. A jó pedig messze nem biztos, hogy drágát jelent, ahogyan sajnos sok esetben a drága sem egyenlő a megfelelő minőséggel. Ahol azonban van gyakorlat motorfelújítás tekintetében, ott van tapasztalat az alkatrészek megfelelősége, illetve minősége kapcsán is. Így aztán, ha valahol, akkor az „ipart” már négy nemzedéknyi múlttal űző Fortuna Bt. csapatánál van tapasztalat és tudás arról, hogy melyik alkatrész számít tartósan jónak, s az nem is titok, hogy az évtizedek során ők is nem egyszer összefutottak silány darabokkal. A tapasztalatot természetesen nem csak a felújított motorok adják, a cég az általa forgalmazott alkatrészeket folyamatosan vizsgálja, hogy ügyfelei nehogy rossz példányokat kapjanak.
Példa a remek árakra: Volkswagen 1.9 TDI hengerfejet tavaly szelepvezetőkkel együtt el lehetett csípni 55 000 forintért Példa a remek árakra: Volkswagen 1.9 TDI hengerfejet tavaly szelepvezetőkkel együtt el lehetett csípni 55 000 forintért
Az ügyfelek persze jellemzően nem csak, illetve nem elsősorban a minőségre, hanem az árra érzékenyek, így tehát a Fortuna Bt-nél is kénytelenek nézni azt is, amikor egy-egy motor felújításához válogatnak alkatrészeket. Az évek során nem csak a hazai, illetve az európai márkák, hanem a világ legtöbb gyártójának termékeit megvizsgálták, s így bukkantak a Moto Partsra, mely korrekt áron is korrekt minőségűnek bizonyult, csak egyetlen probléma volt termékeivel: néhány éve Európában még nem voltak kaphatóak.
Hirdetés
Négy dugattyú gyűrűkkel együtt 100 000 forintért a Ford 2.0 TDCI motorjához Négy dugattyú gyűrűkkel együtt 100 000 forintért a Ford 2.0 TDCI motorjához
A már a Facebookon is követhető Fortuna Bt. azonban nem csak azt érte el, hogy Európában is árusított legyen a Moto Parts, hanem a gyártótól megszerezte a márka nemzetközi, európai forgalmazási jogát is, így 2011-ben külön részleget hozott létre a Moto Parts termékcsalád forgalmazására. Ezen márka termékeiből ez, az eredendően Mezőszilas-központú, de ma már budapesti telephellyel is rendelkező cég látja el (napi többszöri kiszállítással) a nagyobb alkatrész-forgalmazókat szerte Európában, de közvetlen partnereit is, s azt a kuncsaftot sem hajtják el, amelyik csupán saját autójához keres alkatrészeket.
Opel 1.7 CDTI: 57 000 forint hozzá négy Moto Parts dugattyú gyűrűstül Opel 1.7 CDTI: 57 000 forint hozzá négy Moto Parts dugattyú gyűrűstül
Nem csak keresni, követni is érdemes a céget, például a Facebookon, ugyanis időnként egészen különleges akciókat is kínálnak. A múlt évben például volt olyan időszak, amikor Volkswagen 1.9 TDI hengerfejet szelepvezetőkkel együtt el lehetett csípni 55 000 forintért, alig többért, 57 000 forintért pedig volt 4 darab dugattyú dugattyúgyűrűkkel az Opel 1.7 CDTI motorjához, ugyanez 100 000-ért a Ford 2.0 és 2.2 TDCi-jéhez. Ami pedig a felfoghatatlan kategória volt, az az említett készlet a 2005-től gyártott Suzuki Swift 1.3-asához 28 800 forintért. Ha tehát motorfelújításra kerül sor, a megfelelő alkatrész, illetve alkatrészforrás komoly megtakarítást eredményezhet, s ebben partner a Moto Parts alkatrészekkel a Fortuna Bt.
Egy szinte hihetetlen ajánlat: négy gyűrűzött dugattyú 28 000 forintért a Suzuki Swift 1.3-as motorjához Egy szinte hihetetlen ajánlat: négy gyűrűzött dugattyú 28 000 forintért a Suzuki Swift 1.3-as motorjához
De nem csak motorfelújítás, hagyományos karbantartás és szervizelés kapcsán is érdemes a Fortuna Bt-re, illetve a Moto Parts márkákra gondolni. Ami pedig a legértékesebb, az a Fortuna Bt. tapasztalata, amit ingyenesen is szívesen megosztanak, így akár csak egy telefonhívás erejéig is javallott a céget felkeresni, ha autónk motorjának akár nagyobb szervizelése, javítása, vagy akár már felújítása következik. Spórolni lehet velük, hiszen közvetlen forgalmazóként a Moto Parts alkatrészeiből - és számos egyébből is - a legjobb árakat tudják adni, s négy nemzedéknyi múltjukkal azt is tudják, hogy mihez miként érdemes nyúlni.
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?