Jövőre Szlovákia is keményen bírságol

Akár ezer eurós büntetést is begyűjthetünk péntektől Szlovákiában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2016. január 1-től komoly bírságokra lehet számítani Szlovákiában. Mutatjuk, hogy mi mindenre érdemes odafigyelni.


Péntektől komoly szigorítások lépnek életbe a szlovák közlekedésben. A belügyminisztérium elmondása szerint azért van szükség a módosításokra, mert az utóbbi időszakban egyre több az ámokfutó az ország útjain. Ennek értelmében azok kaphatják majd a legnagyobb bírságot, akik autópályán 190 km/h, lakott területen belül pedig 100 km/h feletti sebességgel autóznak. Egy ilyen manőver 1000 euróba fog fájni. Természetesen ez alatt is jár a büntetés, akárcsak nálunk a sebesség csökkenésével lépcsőzetesen csökken a kiszabott bírság is.
Hirdetés

Új kihágásokat is figyelni fognak ezentúl a szomszédban. A gyalogosok járdán való veszélyeztetése miatt 60-300 euró között büntethetnek, ugyanekkora bírság jár azoknak is, akik előzés közben veszélyeztetik a kerékpárosokat. Több mint duplájára, 350-ről 798 euróra nő a kamionosokra kiszabható bírság, abban az esetben, ha túllépik a sebességhatárokat azokon a helyeken, ahol a tehergépkocsik súlyát menet közben, dinamikusan mérik.
Jobban kell figyelni továbbá a vasúti átjárók előtti lassításra, valamint a teherautók előzési tilalmára. A kerékpár gyerekülésében utazóknak is kötelező lesz a védősisak. A 10 évesnél fiatalabb kerékpárosak ugyanakkor használhatják a járdát a közlekedésre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?