Mehet-e a Xado a Swiftbe?

Fizetett hirdetés

Motorolajdoktor: Suzuki Swift 1.2, 2014

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mehet-e a Xado motorolaj egy előző generációs, még esztergomi Suzuki Swiftbe? A Motorolajdoktor választ ad.


Tisztelt Motorolajdoktor!
Érdeklődnék, 2014-es évjáratú, Suzuki Swift, 1.2 benzines gépkocsihoz használható a Xado 0w-20 API SN motorolaj? Mindenben egyezik a gépkönyvben leírtakkal. Olajcsere előtt vagyok,ezért kérném tanácsát.
Köszönöm, Csaba
Hirdetés

Kedves Csaba,
Elvileg igen, megfelelő az autóba. Azonban a XADO (is) egy olyan márka, ami gyenge minőségű alapolajat használ. Ettől még használható, csak tisztában kell lenni vele, hogy gyenge kategória. Ha műszakilag nézzük a dolgot, akkor ezt az olajat sűrűbben kell(ene) cserélni mint egy prémium olajat.
Ha szeretne jobb minőséget, akkor esetleg ajánlanám az Eneos Premium Ultra 0W20, vagy pl Valvoline Synpower 0W20 is megfelelő.
Üdv.,
Motorolajdoktor
Kérdéseiteket várjuk a motorolajdoktor@autonavigator.hu címre!
A Motorolajdoktor a Szakál-Metál webáruházat ajánlja!
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.11.22. at 13:29
    Permalink

    Üdvözlök mindenkit!

    A xado termékeket meg kell, hogy védjem, évek óta használom, aki azt írja, hogy prémium termék az eneos az nem hazudik, de én simán egylapon említeném a xadot az eneossal.
    Az árképzése sem véletlen olyan amilyen. Évek óta forgalmazzák egyre több helyen az olajukat és adalékaikat is. Szerencsére, mert amikor elkezdtem használni még elég nyögvenyelős volt idehaza a beszerzése. Konkrét példát is felhozok, saját gépjárművemben, visított a szervószivatyú, aki tudja miért az tudja, hogy ez felújítás vagy csere. Én beletettem a szervóolajba szánt adalékukat és jelentem 4 éve ugyan az a szervószivattyú van a gépkocsimban. Nekem ennél nem kell több bizonyíték és senki nem tud meggyőzni róla, hogy gyenge minőségű a xado olaja. A motorom is csendesen szépen egyenletesen jár. Előtte más olajakkal pl. castrol zakatolt mint egy diesel. (nem nem volt hamis hivatalos címkés Magyarországi forgalmazótól volt) Hát ennyi csupán ennek ellenére mindenki azt tesz az autójába amit akar. 😉 További sok balesetmentes kilométert mindenkinek.

  • 2018.11.26. at 21:12
    Permalink

    Tisztelt Motorolajdoktor.
    Döbbenettel olvasom azon sorait,miszerint a Xado gyenge kategória,miközben számomra az ára miatt el sem érhető.
    Nem kételkedem a szavahihetőségében!…kérdésem az lenne hogy a teljesség igénye nélkül,fel lehetne állítani egy olyan népszerű márkákból álló”listát” akik annak ellenére nem túl jók hogy amúgy keresettek és/vagy nem olcsók!?
    Köszönöm,maradok tisztelettel!

Vélemény, hozzászólás?