Kipróbáltuk, megnyerhető: autós porszívó, ami mindig jól jön

Fizetett hirdetés

Termékteszt: Black&Decker PAV1205 autós porszívó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Próbára tettük a Black&Decker autóban tartható, kifejezetten autós porszívóját. Praktikus, de nem tartjuk meg, kisorsoljuk egy másikkal együtt.

Murphy törvénye, hogy amint lemossuk autónkat, jön az eső, s amint kitakarítjuk az utasteret, kiborul valami, beül valaki koszos lábbal, és máris lehet ismét porszívózni. Ezért jön jól az autóban is tartható kisméretű, de profi porszívó, amit nem kell lecipelni a kocsihoz, ami megspórolja az utat az autómosóhoz, illetve a benzinkúti porszívóhoz.
Hirdetés

A Conrad.hu kínálatából - szinte találomra - egy Black&Decker egységet választottunk. Vannak olcsóbbak is, de ez mégiscsak egy neves márka terméke, mint a Conrad.hu kínálatában minden 10 ezer forintnál drágább portéka, 2 év garanciával. Különlegessége, hogy áramellátását 5 méteres kábel végére tett 12V-os stekker adja, ez fontos, ugyanis az sajnos még ma sem teljesen általános, hogy a csomagtérben is legyen szivargyújtó csatlakozó, ez a kábelhosszúság viszont elegendő ahhoz, hogy a műszerfalba dugott porszívóval elérhessük a csomagteret is.
Kipróbáltuk, megnyerhető
Új, a Conrad.hu webáruházzal indított cikksorozatunkban autós kiegészítőket próbálunk és sorsolunk ki. Az autós porszívó az első ilyen termék, lesznek újabbak, kisebb és nagyobb értékűek is. A mostani cikkben bemutatott Black&Decker PAV1205 autós porszívó két példányát október 11-én fogjuk sorsolni, a nyerési esélyhez mindössze az alábbi kérdésre kell választ adni.
[urlap]
Különlegesség még, hogy a a porszívó egészen kompakt méretűre összehajtható, műanyag szívócsöve pedig 200 fokban hajtogatható és 10 pozícióban rögzíthető, így az ülések alá is mindenféleképpen be lehet vele férni. Van továbbá hozzá egy adapterrel flexibilis cső és kétféle, kisebb és nagyobb szivacsos vég is akár a rekeszek, akár a szellőzőrostélyok tisztításához. Tartálya a kosz érintése nélkül kiborítható, az abban lévő szűrőbetét pedig langyos vízben mosható.
A gép viszonylag csendes, s bár teljesítményének a katalógus 11,5 Wattot ír csupán, szívóereje elegendő a cipőkről lehulló kavicsok, földdarabkák, illetve leginkább a por szívásához. A 3,5 deciliteres tartály több autó kitakarításához is bőven elegendő, a maximális üzemidőnek megadott 30 perc úgyszintén jóval több, mint ami szükséges. Tapasztalataink szerint ezen kicsiny porszívóval is 5-10 perc alatt lehet végezni egy autó takarításával (már ami a porszívózást illeti), s a 6,5 A áramerősséget felvevő porszívót - álló motorú autónál - az akkumulátor miatt amúgy sem lenne jó tovább használni. Nem is valószínű, hogy fogja bárki is.
Bár extra tisztítási módokat, különlegesen nagy teljesítményt nem ad a Black&Decker PAV1205 autós porszívó, amit ajánl, azt profin teszi. Szűrőrendszerével és annak tisztíthatóságával konkurensei fölé emelkedik, az pedig egészen prémiumossá teszi, hogy a készüléket és az összes tartozékot is elnyelő táska is jár hozzá. Így kulturáltan és rendezetten tárolható az autó csomagterében, ahol kompakt méretéből adódóan nem is foglal sok helyet, így mindig kéznél lehet, ami - mint cikkünk elején írtuk - sokszor, a kelleténél sajnos többször hasznos.
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 22:35
    Permalink

    Igen, kisorsoltuk, Facebook oldalunkon tettük közzé a nyertesek nevét, továbbá természetesen értesítettük őket, már októberben átvehették nyereményüket.

  • 2017.10.29. at 22:35
    Permalink

    Nem akarom megnyerni a porszívót, de már sokfélét vettem és vittem vissza még aznap az üzletekbe, mert még egy árva kutyaszőrt sem tudtak felszívni, nemhogy kavicsot. A tapasztalatom az, hogy a 3-4-5 ezer forintosak sz…-t sem érnek. Néztem ezt a blekit is, de drágállottam. Véletlenül tavaly év vége felé a LIDL áruházak egyikében sikerült venni egy kb. 110-150W-os teljesítményűt elfogadható áron, ha nehezen is, de a szöszöket, szőröket, morzsákat és kicsi kavicsokat felszedi. Sajnos ez is szivargyújtós, gyilkolja az akksit, de van sok tartozéka, zsákja is és fele annyi az ára (vagy még kevesebb), mint a blekié.

  • 2017.10.29. at 22:35
    Permalink

    Csak vicceltem, nekem nagyon tetszik ez a sárga szerkezet. Gondolkoztam már régebben, hogy berakok egy morzsaporszívót vagy valamit a gépsárkányba, de van alternatíva. Támogatom a dolgot maximálisan!

  • 2017.10.29. at 22:35
    Permalink

    Tehát ez akkor jó miután kitakarította az ember az autót és egy-kettő koszt, vagy szösz-möszt kell eltávolítani. Nem nagytakarításra termett a gép, de elfér a csumagtartóban a lejárt ollókat tartalmazó doboz mellett. Köszönjük a nyereményjátékot, jó cikk lett ez is.

Vélemény, hozzászólás?