AUDI A6

(2004 - 2012)

Pozitív


Kiváló felszereltség, végletekig kifinomult, tartós, minőségi beltér, stabil úttartás, kiforrott quattro hajtás, pompás dízelek.

Negatív


Túl könnyű kormányzás, tolvajok által kedvelt típus, hajszálnyit sprőd futómű, a nagy benzinesek csak igen drágán fenntarthatók. Orrnehéz felépítés.

Méret, kényelem, kidolgozás

Alighanem az Audi az etalon a kategóriában, szinte hibátlan a kidolgozás, minőségi az anyaghasználat, tartósak a beltéri elemek, sajátos a technokrata hangulat, precízen működnek a kezelőszervek. A méretes kardánalagút miatt csupán négy személynek kényelmes, de azoknak nagyon. Rabul ejtő a hangulat, a részletekre való németes odafigyelés miatt is. Nem találni öncélú megoldást, minden tökéletesen ellátja feladatát. A kombi a régi Avant hagyományok alapján nem az a teherhordó batár, inkább elegáns és praktikus, de azért hozza az 565-től 1660 l-ig bővíthető míves kialakítású rakteret.

Különleges felszereltség

Bár az Audi is hajlamos fukar felszereltségi politikát folytatni, azért nem esnek a szinte mindenért extra pénzt követelő BMW hibájába, és az A6 is tisztességesen ellátott már alapból is. A biztonság és kényelem alapvető követelményeinek messzemenően eleget tesz.

Ajánlott motor

Legjobb, legjózanabb választás a kétliteres turbós és a legkisebb, 2.4-es V6-os benzines, illetve a kétliteres, meglepően harmonikus belépő dízel. Összességében az egyik legjobb mindentudó motor azonban a 3.0 V6 TDi. A nagy V6-os és a V8-as benzineseknél néha még a tehetős tulaj is azt kívánná, egy picit bárcsak termelnék is néha az üzemanyagot.

Fenntartási költség

A prémium liga itt üt vissza, az átlagnál sokkal drágább szerviz és alkatrészárakban. És bár megbízható, de azért nem annyira, mint mondjuk egy hasonló Lexus, így ha költeni kell rá, az mélyen zsebbe nyúlást jelent.

Biztonság

Mint látható az A6-os nagyon vigyáz a bent ülőkre, a gyalogosokkal már közel sem ennyire kíméletes. Az ötcsillagos NCAP errefelé már kötelező érvényűnek számít.

Típustörténet

Bemutatkozik a lépcsős hátú

Megérkezik az Avant kombi, 2,7 literes TDI-vel is választható

RS6 Avant (580 LE)

Modellfrissítés, új motorok, RS6 lépcsős hátú karosszériával is

Modellváltás, az új A6 megjelenésével az A4 vonásait hozza

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre