AUDI Q3

AUDI Q3

(2011 - )

Pozitív


Az Audi legkisebb szabadidő-autója az A3-as, azaz a Volkswagen Golf padlólemezére épül, mégis igazi, a Q5-re, illetve a Q7-re hasonlító SUV. Opcióként tele modern vezetéssegítőkkel, quattro összkerékhajtással. Csakis turbós motorokkal kapható.

Negatív


Magas ár, nem igazi terepképességek, csenevész hátsó középső ülőhely, fix, a rakodást csöppet sem könnyítő kalaptartó.

Méret, kényelem, kidolgozás

Főként szemből hozza a nagyobb Audi szabadidő-autóktól megszokott fizimiskát, belül azonban érezhetően kisebb. Négy felnőttnek így is kellően tágas, és a megszokott, Audi minőségben készült. Korrektül összerakott az utastér, ami formavilágával is a márkától megszokottakat hozza. A pakolóhelyek számával nincs, méretével már lehet gond. A ki-be szállás átlagon felül kényelmes és kilátni is egészen jól lehet. Praktikus, könnyen megszokható autó a Q3.

Különleges felszereltség

Az igazán komoly extrákért külön kell fizetni, de érdemes is adni például az automata reflektorra vagy a gyári navigációra.

Ajánlott motor

Csakis turbós, 2,0 literes benzines vagy kétféle teljesítményű dízellel rendelhető a Q3. Az erősebbik dízellel meglehetősen jól megy, érdemes költeni a duplakuplungos hétfokozatú automataváltóra. Városban dízelmotorral kicsit morgós, de országúton, autópályán csendes.

Fenntartási költség

Rugalmas szervizperiódusával akár 2 évente is elegendő lehet karbantartásra vinni. A még fiatal széria egyelőre nem mutat jellemző hibát, korrektül összerakottnak tűnik.

Biztonság

Hat légzsák, ESP már alapáron is van, a EuroNCAP is 5 csillaggal pontozta, tehát nem hagy kivetnivalót.

Típustörténet

2011. 3. Megjelenik a Q3 2011. 7. Piacon a Q3
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre