BMW 2-ES SOROZAT

(2014 - )

Pozitív


Kiváló helykínálat, praktikus utastér, akár hét üléssel, rengeteg kérhető extra, hibrid hajtási lehetőség, jó vezethetőség.

Negatív


Magas ár, feszes futómű, csak az Active Tourerhez elérhető hibrid hajtás.

Méret, kényelem, kidolgozás

Kompakt egyterűhöz hűen helykínálata bőséges, a Gran Tourer nyújtot karosszériájában pedig hét ülést rejt, a leghátsó sorban felnőttek kompromisszumosan, gyerekek bőven elférnek. A kidolgozottság a márkához igazodóan patent, ahogy a felhasznált anyagok is, bőrkárpit egyaránt kérhető hozzá.

Különleges felszereltség

Az Active Tourer különlegessége a konnektoros hibrid kivitel, mely a hátsó tengelyre helyezett villanymotorjával helyi emissziómentes közlekedést és valamilyen szinten még összkerékhajtást is kínál. A Gran Tourer harmadik üléssora praktikus, használható. Mindkét modellt kérhetjük M-sportcsomaggal is.

Ajánlott motor

A legkisebb háromhengeres benzines is remekül mozgatja az Active Tourert, a Gran Tourerhez jó párosítás a kétliteres benzines egység, a dízelek is jó szívvel ajánlhatók.

Biztonság

A gyártó legfrissebb vezetéstámogató rendszerei segítik a sofőrt, városi vészfékasszisztens, ráfutásgátló is kérhető. Töréstesztje öt csillagot ért el. Isofix gyerekülés rögzítési lehetőség az első utasülésen is található.

Típustörténet

A 2-es Active és Gran Tourer a legtöbb BMW kedvelőnek szúrta a szemét, mivel többek szerint nem valódi BMW, mivel nem hátul, hanem keresztmotoros elrendezése miatt elöl hajt. A Mini Cooper padlólemezét használták, de a lehető legtöbb BMW-s tulajdonságot próbálták ráruházni, ami maradéktalanul sikerül. Az Active és Gran Tourer sportos, határozott, masszív autó, akárcsak bármelyik BMW, mellette pedig rendkívül praktikus. Motorkínálatában a takarékos háromhengeres benzines és a dízelektől kezdve a kétliteres négyhengeresekig szinte minden megtalálható, természetesen automata váltó is, igaz nem a ZF, hanem az Aisin jóvoltából. Az Active Tourer kínálata ráadásul a 225xe modellel kiegészülve konnektoros, plug-in hibridet is kínál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre