CITROEN C4 PICASSO

(2013 - )

Pozitív


Tágas utastér, három isofix csatlakozó a második üléssorban, jól alakítható utastér, fényes kabin, alacsony fogyasztás, jó ár-érték arány.

Negatív


Zörgő kárpitelemek, rossz utakon felütésre hajlamos futómű.

Méret, kényelem, kidolgozás

Már a C4 Picasso sem kicsi, de helykínálatával a Grand C4 Picasso a kompakt egyterűk királya. Öt üléssel rolóig is hatalmas, 645 literes a csomagtartója. Második üléssorában nem gond három gyerekülés elhelyezése, rögzítésük is biztos, mivel mind a három külön mozgatható széken van Isofix rögzítési pont. A beltér formái csinosak, a kidolgozás minősége jó, csak a zörgő kárpitelemek rontanak a masszívság érzeten. Ergonómiai hiba, hogy a legtöbb funkciót a központi kijelzőn lehet csak állítani menet közben is.

Különleges felszereltség

A Picassóba a legmodernebb vezetéssegéd rendszerek is rendelhetőek. Magától tud parkolni, kérhető bele sávtartó és masszírozós ülés is. Ez utóbbi nem éri meg az árát, de az üvegtető igen. A tetőre felcsúszott panoráma-szélvédő az alapfelszerelés része.

Ajánlott motor

A Picasso legnépszerűbb változata valószínűleg az 1.6-os 115 lóerős e-HDi lesz. A start-stop rendszer hatékony és a hatfokozatú kézi váltóval alacsony a fogyasztás, kellemes az utazás. Az autó jellegéhez a dízelség illik, a robotizált váltó alacsony felára miatt hektikus működése ellenére is ajánlható kompromisszum városi használathoz. A típus igazi királya persze a 150 lóerős blueHDi, 2,0 literrel és automata váltóval.

Biztonság

Alapáron jár a 6 légzsák és az ESP. Családi autó lévén kiemelendő a második üléssor három egymástól függetlenül állítható ülése, amelyeken mind van Isofix rögzítési pont.

Típustörténet

2013/3. A Genfi Autószalonon bemutatkozik a C4 Picasso második generációja. Az EMP2 platformot használja, ahogyan az újabb, Év Autója díjas Peugeot 308 is. Kétféle benzines és háromféle dízelmotorral lehet megvásárolni, utóbbiak akár robotizált, vagy hagyományos automataváltóval is elérhetőek2013/9. A Frankfurti Autószalonon debütál a felárért hétüléses Grand C4 Picasso
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre