FORD C-MAX

(2003 - 2010)

Pozitív


Szinte ideális családi jármű, jól variálható utas- és csomagtérrel, kényelmes ülésekkel, gazdag biztonsági felszereléssel. A dízelek nyomatékosak.

Negatív


Kerüljük a korai évjáratokat, ezeknél gyakoribbak a meghibásodások, amelyek zöme gyorsan javítható. Az 1,6-os benzinmotor gyenge ehhez a karosszériához.

Méret, kényelem, kidolgozás

Jó anyagok, rengeteg hely, és nagy csomagtartó. Kényelmesek az ülések, az ülőlapok távol vannak a padlótól. Nagy és könnyen bővíthető a csomagtér, de a hátra-befelé mozduló hátsó ülés mozgatása nehézkes. Sok a tárolóhely.

Különleges felszereltség

Már az alap Trend szinten is gazdag a felszereltség. A Titanium automatikus légkondit, 17-es könnyűfém felnit, esőérzékelős ablaktörlőt és sínen tologatható hátsó ülést is kap.

Ajánlott motor

A dízelek nyomatékosak és takarékosak, az egyedüliként kínált 1,6-os benzines normál (100 LE) és változó szelepvezérléssel (115 LE) is gyenge egy ekkora autóhoz, főleg, ha meg is pakoljuk.

Fenntartási költség

Átlagos költségekkel számolhatunk, újként vásárolva nagy lesz az értékvesztés.

Biztonság

Függönylégzsák csak a jobban felszerelt Titanium szinthez jár, egyébként komplett a biztonsági felszereltség. Csak négycsillagos az EuroNCAP utasvédelme.

Típustörténet

A második generációs Focust megelőzve, de már annak padlólemezén bemutatkozik a Ford első kompakt-egyterűje, a C-Max.

Modellfrissítés, új lámpák és hűtőmaszk, opcióként navigáció.

A második generációs C-Max kétféle hosszal, Compact és Grand néven érkezik, utóbbi 7 üléses.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre