FORD MONDEO

FORD MONDEO

(1993 - 2000)

Pozitív


Kedvező vételár, tágas karosszéria, élvezhető menettulajdonságok.

Negatív


Kissé zajos motorok, különösen a dízel kulturálatlan. A frissítés előtti változat érezhetően gyengébb minőségű, több vele a probléma is.

Méret, kényelem, kidolgozás

Főleg a régebbi évjáratokban egyszerűbb anyagok, a zörgések sem ritkák. Viszont hátul elfér három felnőtt. Praktikus részletmegoldásuk, kézre eső kezelőszervek, a nagy csomagtér igen jól kihasználható az ötajtósban és különösen a hatalmas kombiban.

Különleges felszereltség

Jó alapfelszereltség, kellemes a CLX. Szinte áttekinthetetlenül széles kínálat, nagy a különbség a modellfrissítés előtti és utáni autók között, utóbbiak javára.

Ajánlott motor

Elég kulturálatlan, de nyomatékos benzinesek, legjobb az 1,8-as, a V6 sem igazán finom, ráadásul iszákos, és problémás is lehet. A dízelek takarékosak ugyan, de durva járásúak.

Fenntartási költség

Főleg a korai évjáratoknál gyakoriak a kisebb-nagyobb elektronikus és mechanikus nyavalyák, egyébként csak a futómű igényel több karbantartást az átlagosnál.

Biztonság

Korabeli vetélytársaihoz hasonló védelmet biztosít a Mondeo, de a két csillagos eredményre (1997) nem lehet büszke.

Típustörténet

V6-os motor: 2,5/170 LE.

Összkerékhajtás a 2,0-es motorhoz kérhető

Modellfrissítés, módosított orrész és futómnű

Modellváltás. Továbbra is három karosszériaváltozat. Motorok: 1,8/110 vagy 125 LE. 2,0/145 LE; 2,5/170 LE; Dízel: 2,0 DI/115 LE.

TDCi: közös nyomócsöves dízel bevezetése, 2,0/115 vagy 130 Lóerővel.

Modellfrissítés.

Új motorok: 2,2 TDCi/155 LE; V6 3,0/204 LE.

Újabb enyhe modellfrissítés.

Modellváltás.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre