HONDA CIVIC

(2005 - 2012)

Pozitív


Futurisztikus karosszéria, hibridet is tartalmazó motorkínálat, tágas utastér, jó variálhatóság, sportos kanyartulajdonságok.

Negatív


Áttekinthetetlen műszerfal, pattogós futómű, rángatós kuplung, rossz kilátás hátra, drága dízel és gyenge 1.4-es (2008-ig). Összeszerelési pontatlanságok.

Méret, kényelem, kidolgozás

Futurisztikus műszerfala megszokást igényel a sok szétszórt kijelző miatt. A kormány és az ülés tág határok között állítható. Hátrafelé alig lehet kilátni a ferdehátúakból a vastag oszlop, és a fura, ablaktörlő nélküli hátsó szélvédő miatt. Meglepően tágas az utastér, még hátul is. A ferdehátúakban a hátsó ülés felhajtható, így pl. kutyákat jól lehet szállítani. Ha sok a csomag, a lehajtott hátsó ülés sík padlót képez. Titkos rekesz is van a hatalmas méretű csomagtér alatt.

Különleges felszereltség

Jó minőségű anyagok, a 2009-es ráncfelvarrás után még jobb minőségérzet az utastérben. Már az alap Entry szint is jól felszerelt, de a klíma hiányzik belőle.

Ajánlott motor

A dupla gyertyás, 83 lóerős 1.4-es takarékos, 2009-től már 100 lóerős az alapmotor. Nagyon jó a 125 lóerős 1.6-os és a 140 lóerős 1.8-as, és a hasonlóan erős 2.2-es dízel. Az őrülten pörgős a Type-R 201 lóerős motorja. A szedánhoz elérhető a hibrid hajtás.

Fenntartási költség

Komoly hibákról nem tudunk, de az összeszerelési minősége rosszabb, mint a korábbi Civic generációknál. A mechanikával nem lesz komolyabb gond.

Biztonság

Utasvédelme csak négy csillagos, de a gyalogosokra vigyáz a puha motorháztető. Nagyon jó a szériafelszereltsége, hat légzsák és menetstabilizáló elektronika minden Civic-ben van.

Típustörténet

Bemutatkozik az ötajtós, motorok: 1.4i (83 LE), 1.8i (140 LE), 2.2 CDTi (140 LE)

Bemutatkozik a lépcsős hátú, hibrid változatban is 1.3 IMA (95 LE)

Háromajtós karosszériával is, új motor: 2.0 Type R (201 LE)

Modellfrissítés, új motor: 1.4i (100 LE)

Leállnak a Type R forgalmazásával

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre