HONDA CIVIC

(2016 - )

Pozitív


Jó irányíthatóság, remek futómű, felárasan akár állítható keménységű lengéscsillapítókkal, tűpontos kormányzás, sportos jellemzők, erős 1,5-ös turbós motor, jó összeszerelés, szellős utastér, érdekes megjelenés

Negatív


Megosztó külső, kétféle motor, gyengén teljesítő ezres háromhengeres motor, rideg műanyagok az utastérben, a kategóriához mérten gyenge törésteszt

Méret, kényelem, kidolgozás

Helykínálata akár családi autónak is kiválóvá teszi, praktikusságából veszített, hiszen már nincs könnyen felhajtható hátsó ülés. Az anyagok japánosan egyszerűek ám nem fájdalmasan kemények, viszont vannak szokást igényló megoldások

Különleges felszereltség

A Civic Sport felszereltségtől fölfelé állítható keménységű rugózást is kínál, ami észrevehető különbséggel állítja a futómű feszességét, az 1,5-ös motorhoz remek társ.

Ajánlott motor

Az ezres háromhengeres árban kedvezőbb, tesztjeinken viszont teljesítménye nem volt meggyőző és fogyasztásban sem ment túlzottan az 1,5-ös alá. A nagyobbik turbós remek karakter, kiegyensúlyozott, járása selymes, 182 lóerős teljesítményét egyenletesen adja le, fogyasztása normál használat mellett 7 liter környékén tartható.

Biztonság

A Civic nem teljesített túl jól az Euro NCAP töréstesztjén, csupán négy csillagot kapott gyenge gyermekvédelme és hátsó utasvédelme miatt.

Típustörténet

A tizedik generációs Civic egész más karakter lett az ufóként becézett elődhöz képest. Arányai változtak, hosszabb és szélesebb lett, miközben valamivel alacsonyabb is, így valamivel autószerűbb a forma. Teljes egészében új alapokra épül, a Honda új globális platformjára több modell is készül, a Civic például két karosszériában is, ötajtós csapotthátú és nyújtott, kupészerű, de négyajtós kivitelben. A beltér a külsőhöz hasonlóan extravagáns, a remek fogású, ám túldizájnolt kormány mögött digitális kijelzőt is nézhetünk, valamint a középkonzolon is egy érintőkijelzőn kezelhetjük a multimédiát. Mindkettő japánosan túlzó, tele olyan animációkkal, amiktől néha belassul a rendszer. Egyelőre csak kétféle motorral érhető el, tesztjeinken az ezres háromhengeres leszerepelt, ellenben felhasználói vélemények alapján remekül használható, főleg városban. Az ezerötös turbós négyhengeres 182 lóereje még soknak is tűnhet, valójában ez inkább sportos is, mint elég, de a két motor közül mindenképp utóbbi teljesít jobban, a kisebb viszont árban kedvezőbb. A Civic remek vezethetőséget és kiváló élményeket kínál amellett, hogy kompaktként akár családi autónak is remek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre