HONDA JAZZ

HONDA JAZZ

(2008 - 2013)

Pozitív


Korszerű, takarékos motorok, méretéhez képest hatalmas belső tér és csomagtartó, jól variálható hátsó üléspad, precíz váltó, stabil futómű, kis fordulókör.

Negatív


Magas vételár, lassú tempónál túl kemény rugózás, élettelen kormányzás.

Méret, kényelem, kidolgozás

A kormány végre hossz és tengelyirányban is állítható. Olyan érzés ülni benne, mint egy egyterűben, annyira elöl van a szélvédő. A műszerfal egyedi, de könnyű kiigazodni rajta, az A-oszlopok sokat kitakarnak. A legtágasabb és legjobban variálható kisautó. Hátul még a kétméteresek is elférnek, és a csomagtartó is hatalmas, 399 literes pótkerék nélkül. A hátsó ülések előre és hátra is felhajthatóak, és az anyósülés is lehajtható. Tíz pohártartó, hűthető kesztyűtartó és sok rekesz is rendelkezésre áll.

Különleges felszereltség

Jó minőségű anyagok, még a bőr nélküli kormány fogása is kellemes. A legolcsóbb Trend Plus (1.2-eshez) felszereltség is minden szükségeset tartalmaz, központi zártól a manuális klímáig. A fölötte lévő Elegance csak az 1.4-eshez kérhető, ebben már lényegesen több az extra, még hatfokozatú automatizált váltó is rendelhető hozzá.

Ajánlott motor

Az új nemzedék nagyobb és nehezebb a régi Jazznél, így az erősebb motorokkal sem sokkal dinamikusabb. Az 1.2-es i-VTEC motor 90, az 1.4-es 100 lóerős, a nagyobbat autópályás használathoz érdemes csak megvenni. Csendesek, takarékosak, és szeretik a pörgetést.

Fenntartási költség

Az előző generációs Jazz az egyik legmegbízhatóbb kisautó volt, valószínűleg az újjal sem lesznek problémák. Mindkét motor városban 6-7, városon kívül 5-6 litert fogyaszt vezetési stílustól függően.

Biztonság

Törésteszt még nincs. Széria a hat légzsák, az aktív első fejtáma, az ABS és a fékerő-elosztó, az 1.4-es motorhoz a menetstabilizáló (VSA) is!

Típustörténet

A Jazz piacra dobása, motor: 1.4i (83 LE)

Új motor: 1.2i (78 LE)

Modellfrissítés

Modellváltás

Modellfrissítés, hibrid változat

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre