HONDA JAZZ

HONDA JAZZ

(2002 - 2008)

Pozitív


Ötletes kialakítása miatt, méretéhez képest rengeteg hely van benne, remekül variálható. Könnyű vezetni, megbízható, takarékos.

Negatív


Kissé érzéketlen kormányzás, a 2003 előtti darabok futóműve nem olyan kényelmes, mint a fiatalabb daraboké.

Méret, kényelem, kidolgozás

Minden a lehető legjobb helyen és elrendezésben. A Jazz legnagyobb aduja a világos és tágas utastér remek elrendezése. Egyszóval nagyszerű! A kezelőszervek nagyon ergonomikusak és könnyen járnak. Az ülések is jól és könnyedén variálhatók, akár szokatlan elrendezéseket is összehozhatunk.

Különleges felszereltség

S, LS és ES változatai mind kellően felszereltek. Nem mindenhol széria a klíma, ennek ellenére szinte az összesben benne van.

Ajánlott motor

1.2-es és 1.4-es benzinesekkel kapható, mindkettő jól végzi a dolgát és megbízható. Aki fürgeségre és dinamizmusra vágyik, inkább az utóbbit vegye.

Fenntartási költség

Nem csak a híre, de maga az autó is nagyon megbízható, ritkán van szükség az amúgy drága alkatrészekre. Biztosítása és fogyasztása is pénztárca-barát.

Biztonság

A Jazz utasait és a gyalogosokat is jól védi, az Euro NCAP töréstesztjén négy csillagot kapott. Néhány korai autóban nincs még ABS.

Típustörténet

A Jazz második generációjának bevezetése.

Modellfrissítés: átdolgozott futómű, 1,2 literes 83 lóerős benzinmotor.

Bemutatkozik a Jazz 1,4 ES Sport; valamint megjelenik a fokozatmentes CVT automataváltó a kínálatban.

Ráncfelvarrás: optikai módosítások.

Az új generáció debütálása 90-100 lóerős benzinmotorokkal; hat légzsák és ESP - alapáron.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre