KIA CEE’D

(2006 - 2012)

Pozitív


Tágas utastér, háromféle karosszériaváltozat, stabil futómű, széles motorválaszték, kedvező vételár, hét év garancia.

Negatív


Kissé rázós a futóműve, a benzinmotorok nyomatékszegények. A belső tere nem túl fantáziadús, és az ülések sem a legkényelmesebbek.

Méret, kényelem, kidolgozás

Eltalált vezetési pozíció, széles tartományban állítható kormány. A műszerfal áttekinthető, de nem túl fantáziadús, viszont puha anyaggal burkolták. A műanyagok többsége jó minőségű, de zörgés előfordul, és kevés a textilburkolat. Az egyik legtágasabb kompakt autó, a kombi 534 literes csomagterével a legpraktikusabb, bővítés után sík padlót kapunk. Sok rekeszt és pohártartót, USB csatlakozót, és 12 voltos aljzatot is kapunk benne.

Különleges felszereltség

Már a legolcsóbb Cee'd-ben is van klíma, szervokormány, elektromos ablakok, és hifi. A jobban felszereltekből pedig szinte semmi sem hiányzik.

Ajánlott motor

Már a 109 lóerős 1,4-essel sem lomha, de a haladáshoz pörgetni kell, és autópályán is nagyon magas fordulaton megy. Jobban illik hozzá az 1,6-os benzines, de a takarékos és nyomatékos 1,6-os dízel a legjobb választás. A kétliteres motorok drágák, és nem is annyival erősebbek.

Fenntartási költség

A benzinesek fogyasztása városban magas. Komoly problémák még nem is ismertek, egyes példányoknál a kormánymű recseghet és a rádió is elromolhat. Kedvező alkatrészárak és szerviz-óradíjak.

Biztonság

Ötcsillagos törésteszt, és a gyerekülésben ülő gyerekekre is nagyon vigyáz. Alapáron csak ABS és két légzsák van, a drágábbakba azonban hat légzsákot (LX-től) és ESP-t (EX-től) is tesznek.

Típustörténet

Megindul a sorozatgyártás ötajtós és kombi karosszériával

Bemutatják a háromajtós pro_cee'det

Motorleállítóval is rendelhető

Modellfrissítés a kombinál és az ötajtósnál

Modellfrissítés a pro_cee'dnél

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre