KIA RIO

KIA RIO

(2016 - )

Pozitív


Szegmense egyik legjobb ár-érték aránya, fürge és gazdaságos szívómotorok, jól kapcsolható váltó, elképesztő úttartás, praktikus és tágas utastér, méretes és jól pakolható csomagtér, 7 év garancia.

Negatív


Passzentos hátsó fejtér, olcsó műanyagok, autópályázáshoz kevésnek bizonyuló 5 fokozatú kézi váltó.

Méret, kényelem, kidolgozás

4065 mm-res hosszúsága ellenére egész jó a térérzet, hátsó lábtere túlmutat szegmensén. Élből 325 literes csomagtere egyenesekkel határolt, jól pakolható. Még ülései is kényelmesek, hosszú ülőlapot adóak, a kidolgozás és az anyaghasználat szegmensének megfelelő, egyszerű.

Különleges felszereltség

Színes műszerfalelemek, hosszú ülőlapot adó ülések, sportos kormány, akár 7 colos infotainment. Érdemes lehet rámenni a 150 000 forintot pluszt jelentő ADA csomagra, ami biztonsági rendszereket ad.

Ajánlott motor

Klasszikus karakterű szívómotorjai kiegyensúlyozottak és gazdaságosak, turbós benzinese erős is, dízelként pedig akár utazóautónak is elmegy a Rio. Még az 1,25 literes MPI motor is ajánlható.

Biztonság

Ugyan csak bővített biztonsági csomaggal lett meg az ötcsillagos Euro NCAP értékelés, nagyszerűen fogja az utat a Rio. Menetstabilizátor és visszagurulás-gátló minden Rióhoz szériaként jár. Minimális felárat jelent az ADA csomag, ami már vészfékrendszert, sávelhagyásra figyelmeztetőt és tempomatot is ad.

Típustörténet

2016-ban, a Párizsi Autószalonon láthattuk először teljes pompájában a Kia Rio szupermini negyedik generációját, gyártását már

végén kezdték. Elődjénél valamivel nagyobb és sokkal komolyabb karakterű. Európába, így hozzánk is csak ferdehátúként érkezik, de Észak-Amerikában létezik szedán kivitel is. Szegmensében szokatlanul tágas utastere, alapból is gazdag ellátmánya, logikus árazása és elképesztő stabilitása könnyen eladhatja majd a kisautók népes kategóriájában is, ráadásul egyik fő ütőkártyája maga a 7 év garancia lehet. 2017 végén megérkezett crossover testvére is, ugyanis a Stonic műszaki alapjaiban megegyezik a Rióval.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre