MAZDA 6

(2002 - 2015)

Pozitív


Kiváló minőség és megbízhatóság, tágas utastér, tetszetős forma, jó értékállóság, élvezetes vezethetőség.

Negatív


Alacsonyabb sebességnél túl feszes futómű, drága szervizek, nyers dízelek, hangos motorok.

Méret, kényelem, kidolgozás

Tágas, akár öt felnőttnek is elfogadható elhelyezkedést kínál, tartós beltéri anyagok, minőségi kidolgozás, modern, lendületes formák. Japán autótól szokatlan, nagy felületű, remek első ülések. . Praktikus, felhasználóbarát utastér, könnyedén bővíthető csomagtér, főleg az ötajtós és a kombi esetében óriási befogadóképesség, átlagon felüli terhelhetőség (benzines kombi 565 kg). Hátrafelé korlátozott kilátás.

Különleges felszereltség

Még az alap felszereltségi szint is hozza a manapság elvárható tartozékokat, a legtöbb körültekintően és kielégítően felszerelt, még ha nem is a legmodernebb vívmányokkal.

Ajánlott motor

Már az alap 1,8-as 120 lóerős benzines is okos választás, a 147 lóerős 2.0 elterjedt, a 2,3-as (166 LE) ritka. A turbós, összkerekes MPS (260 LE/380 Nm) nagyon megy, de zabál és drága. A kétliteres dízel (121 vagy 143 LE) közös nyomócsöves, nyers, de ajánlható.

Fenntartási költség

Megbízhatósága átlagon felüli. Rendre az élen végzett mindenféle megbízhatósági és vevő-elégedettségi felméréseken, tehát sok gondot tutira nem okoz majd.

Biztonság

Az Euro NCAP kétszer is tesztelte, 2003-ban majd 2005-ben is 4 csillagos eredményt ért el, a modellfrissítés után a gyermekekre jobban vigyáz, de a gyalogosokat nem kíméli, ESP nem járt hozzá, hat légzsák viszont igen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre