MERCEDES-BENZ ML-OSZTÁLY

MERCEDES-BENZ ML-OSZTÁLY

(1997 - 2005)

Pozitív


Viszonylag olcsón megkapható. Strapabíró alvázas felépítményével terepre és vontatásra is beválik. Létezik hétüléses változat.

Negatív


Aszfalton nem a legjobb menettulajdonságok. Főleg a modellfrissítés előtt minőségi, kidolgozási kifogások.

Méret, kényelem, kidolgozás

Kategóriájának egyik legnagyobb utastere, kényelmes ülések. A 2001 végi facelift után már az anyagminőség is nagyjából megfelel a prémium elvárásoknak, ha nem is üti meg a Mercedes-szintet. Felhasználóbarát, praktikus részletek, óriási, jól pakolható, hodálynyira bővíthető csomagtér, nagy terhelhetőség, akár 3500 kg-os vontatható tömeg.

Különleges felszereltség

Széles motorválaszték, terjedelmes extralisták, de tisztességes az alapfelszereltség is. A fiatalabb példányok már teljességgel a kor színvonalán vannak szórakoztató és kényelmi felszereltség terén.

Ajánlott motor

Ritka a gyenge négyhengeres 230-as, inkább a két tonnához illő V6-os 320-as számít alapmotornak. A bődületesen nyomatékos V8-asok már túlterhelik az alvázas konstrukciót. Dízelből is fölösleges a V8, a 270 CDI a legjobb motor az ML-hez.

Fenntartási költség

A Mercedes szervizek drágán dolgoznak, és az alkatrész sem olcsó. Van hogy a 270 CDI is bemondja az unalmast, na akkor aztán zsebbenyúlás, mélyen. Kisebb a rizikó a V6 benzinessel, még ha jóval többet is fogyaszt.

Biztonság

2002-ben az Euro NCAP tesztjén 4 csillagosra törték, gyalogosvédelme 1 csillagot kapott, nem meglepő. Kezdettől fogva négy légzsákkal szerelték, de kaphatott hátra is oldallufit. Tudja az ABS, ASR, ESP dolgokat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre