MERCEDES-BENZ SLK-OSZTÁLY

MERCEDES-BENZ SLK-OSZTÁLY

(1996 - 2004)

Pozitív


Kiváló konstrukciójú nyitható acéltető, Mercedeshez méltó minőség és megbízhatóság, praktikum, arany középútnak a kompresszoros motorok számítanak.

Negatív


Nyitott tetővel viszonylag kis csomagtér, karcos kéziváltók, tompa kormányzás.

Méret, kényelem, kidolgozás

Úgy 180 centis testmagasság fölött már szűkös az utastér, csukott tetővel a fejtér sem óriási. Amúgy Mercedeshez illően átgondolt, minőségi és felhasználóbarát, de a márka (akkori) arculatához képest szokatlanul dizájnos utastér. Megbízható a tetőszerkezete, csomagtere nyitott tetővel átlagos roadster méret (145 l), csukottan pedig kiváló kompakt kategóriás (348 l).

Különleges felszereltség

ESP szériában a 2000-es ráncfelvarrástól (index a külső tükrökben), eleinte kettő, majd '97-től négy légzsák, gazdag alapfelszereltség, rengeteg a klímás-bőrös-automata modell, ha lehet ilyet vegyünk.

Ajánlott motor

A kétliteres szívó 136 lóereje kevéske, főleg automataváltóval , a feltöltött 2,0 literes (163 LE, 2000-től) kiváló választás, legharmonikusabb a 2.3-as 193, majd 197 lóerős kompresszoros. A 3.2-es V6-os nem tud igazából többet, csak fogyasztásban, úgy átlag két literrel.

Fenntartási költség

A négyhengeresek egyike sem fogja lezabálni a hajunkat, aki meg V6-ost vesz, annak úgyis belefér a drágább fenntartás. Ha odafigyelünk az akkumulátor állapotára, betartjuk a szervizintervallumokat és nem engedünk rajta kókányolni, örök darab.

Biztonság

Négy csillag, hasonlóképp honorálta az Euro NCAP is 2002-ben, ami érthető is: merev karosszéria, már négy légzsák és ESP. A fékrendszer teljesítőképessége több mint kielégítő.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre