OPEL CROSSLAND X

(2017 - )

Pozitív


Tágas utastér, hatalmas hátsó lábtér, opciósan tologatható hátsó üléssor, üvegtető, ergonomikus, állítható combtámaszos AGR ülések, bőséges alapfelszereltség, kedvező árképzés

Negatív


Kisautós futómű, háromhengeres benzines motorok, franciás anyaghasználat

Méret, kényelem, kidolgozás

Kategóriatársaihoz képest tágas, a Mokka X-nél pedig jóval kényelmesebben elférni benne, akár öten is. Az anyaghasználat nagy része opeles, a márkabarátok csalódni nem fognak, kidolgozása is megfelelő.

Különleges felszereltség

Kisautóhoz képest egész jól felszerelhető, van például head-up display, persze az olcsóbb, plexire vetítő, tempomat, táblafelismerő, a 130 lovas benzineshez pedig bolygóműves automata váltó. Az üvegtető nem nyitható és csak egy halvány árnyékoló van hozzá.

Ajánlott motor

Szívó háromhengeres az alapmotor, ennél biztatóbbak a turbósak, a 130 lóerős benzines dinamikus haladásra képes, az 1,6-os dízellel viszont megvan a dinamika és a kevés fogyasztás is. Városi használatra viszont elég lehet a 110 lóerős turbós benzines is.

Biztonság

Töréstesztnek még nem vetették alá, ám vélhetően nem kap majd öt csillagot a hátsó övfeszítők hiánya miatt. Vezetéstámogató segédei alapáron vannak, mint a sávelhagyás-jelző, visszagurulás-gátló és táblafelismerő

Típustörténet

A Crossland X még azelőtt elkészült, hogy bejelentették volna az Opel PSA tulajdona alá kerülését. Az új Opel crossover viszont inkább egy opelesített Peugeot-Citroen, mivel tulajdonképpen a németek csak a formatervet adták. Ezt viszont elég alaposan tették, ha nem nyitjuk fel a géptetőt, nem vesszük észre a francia alapokat, odabent is csak deréktól lefelé lehetnek márkaidegenek az anyagok és egy-egy kapcsoló lehet csak ismerős a franciáktól. A Crossland X nem kapható összkerékhajtással, városi autó takarékos kis motorokkal, viszont a 130 lóerős háromhengeres benzinessel akár dinamikusan is mozoghat, az 1,6 HDI-vel pedig takarékosan közlekedhetünk. A Crossland X legcsábítóbb része a felszereltség, hiszen már alapáron kínál például sávelhagyás figyelőt, tempomatot, táblafelismerőt és visszagurulásgátlót is, a bevezetőára pedig elég kedvező.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre