PEUGEOT 307

(2001 - 2008)

Pozitív


Látványos megjelenés, jó helykínálat, gazdag felszereltség, kényelmes rugózás, mégis agilis mozgás.

Negatív


Nagy súlya rontja dinamizmusát. Rossz kilátás, gyakran makacskodó szerkezetek.

Méret, kényelem, kidolgozás

Világos, kellemes térérzetű, elöl tágas, hátul már passzentosabb utastér, a csomagtartó is csak a Break-ben és az SW-ben igazán méretes, ez utóbbiban viszont két pótülés is lapulhat. Az elegáns, stílusos külső a mindennapokban jól használható, variálható, átgondolt részletmegoldásokkal kialakított belsőt takar.

Különleges felszereltség

Már alapfelszereltsége is gazdag, de kidolgozása nem valami gondos, és a felhasznált anyagok között is akad bántóan olcsó. Megérik felárukat a magasabb felszereltségi szintek.

Ajánlott motor

Akár benzin, akár dízel, inkább kerüljük a gyengus 1,4-eseket, az 1,6-os benzines az arany középút, a kétliteres jól megy, de fogyasztja a benzint meg a gumikat, tehát inkább HDi, ha lehet 110 lóerővel!

Fenntartási költség

Elképesztő összegeket tudnak felélni a sorozatos problémákkal megáldott példányok! Rengeteg módosítást vittek be a szériába, ezért minél fiatalabb a 307-es, annál jobb!

Biztonság

Derék négycsillagos NCAP, a magasabb felszereltségi szinteken és a fiatalabb autóknál egész gazdag biztonsági felszereltség.

Típustörténet

Bemutatkozik az új kompakt Peugeot. Három- vagy ötajtós karosszéria, motorok: 1.4 (75 LE), 1.6 16V (109 LE), 2.0 16V (136 LE), 2.0 HDi (90 vagy 107 LE)

Kétféle kombi bevezetése: SW és Break. Új motor: 1.4 HDi (68 LE)

Új motor: 1.4 16V (90 LE)

Új motorok: 1.6 HDi (90 vagy 109 LE), 2.0 HDi (136 LE)

Modellváltás

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre