PEUGEOT BIPPER

(2008 - 2015)

Pozitív


Jutányos vételár és kedvező fenntartási költségek, kis külső méretek, könnyű vezethetőség, családi autóként is jól funkcionál.

Negatív


Kérdéses szépségű külső, egyszerű alapfelszereltség, magas dízel-felár, városon kívül nincs igazán elemében.

Méret, kényelem, kidolgozás

Puha, kellemes anyagokkal sikerült barátságossá varázsolni az eredetileg teherautós belteret, a burkolatlan, színes fémfelületek sem idegenek az autó hangulatától. Elöl jó a térérzet, de hátul már inkább csak a fejtér bőséges, a lábaknak nem kényeztetően sok a hely. Jó értelemben teherautós, magas és kényelmes vezetői pozíció. Praktikus részletmegoldások, jó variálhatóság, a hátsó tolóajtókon könnyű a beszállás, egyedül a hatalmas ötödik ajtó felnyitása lehet gond szűk helyen. Kis külső méreteivel ideális városi autó, mégis óriási méretű, az ülések hajtogatásával vagy kihajításával könnyen tovább bővíthető a csomagtér. Zavaró lehet a hátsó oldalablakok formája, és csak félig leereszthetősége.

Különleges felszereltség

Nem túl kényeztető a belépő, felszereltségi szint, érdemesebb mindjárt gazdagabb kivitelt választani, bár néhány hasznos-fontos kütyüért itt is felárat kértek.

Ajánlott motor

A két motor közül mindenképpen a dízel a jobb választás, városban egész fürgének érződik, közepes fordulaton rendesen húz, és takarékosabb is, mint a nem túl erősnek ható benzines. Autópályán, főleg megpakolt kocsival mindkét motort hajszolni kell.

Fenntartási költség

Kis autó, kis motor, hosszú szervizintervallum, alighanem hosszú élettartamú teherautós szerkezetek, kisebb ütközésektől hatásosan védett részegységek (lámpatestek, hűtő) -jó kártyákkal indít a kis Peugeot.

Biztonság

A karosszéria felépítése nyilván kellő védelmet nyújt ütközés esetén, de a négy légzsák inkább a minimumnak tekinthető. ESP csak csak felárért volt kérhető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre