RENAULT SCENIC

RENAULT SCENIC

(2009 - 2016)

Pozitív


Megfelelő helykínálat minden ülésen, a Grand Scenicben még leghátul is. Jó minőségű berendezés, korrekt felszereltség, jutányos árak. Kellemes vezetni is.

Negatív


Csökkenti a variálhatóságot a Grand középső üléssora, ami nem tűnik el a padlóban. Nem is egyszerű a nehéz ülések kis- és beszerelése.

Méret, kényelem, kidolgozás

Már a rövidebb, normál Scénic is tágas helykínálatú, méretes csomagtérrel. A hosszabb Grand alapesetben szintén ötüléses, még nagyobb csomagterű, opcióként hét személyes. Nagyon meg lehet szeretni, könnyű együtt élni a sok pakolóhellyel, a jó beszállási kényelemmel és nem utolsó sorban az automata, zsebből nyitó kártyakulccsal.

Különleges felszereltség

Átlag feletti alapellátmány: ESP, légkondi minden verzióban. Függönylégzsák, automata klíma, esőszenzor az alapverzió kivételével. Nem csak az alap, a rendelhető extrák köre is gazdag, navigáció olcsón kapható.

Ajánlott motor

Az 1,6 literes alapbenzinessel nem egy erőművész, a vásárlók zöme nem véletlenül dönt az 1.5 dCi mellett, utóbbi takarékos és kellően erőteljes is.

Fenntartási költség

A régebbi modellek híre nem tesz jót a Scénicnek. Elektronikai problémákra, kopó futómű-alkatrészekere egyaránt lehet számítani.

Biztonság

Öt NCAP csillaga és gazdag biztonsági ellátmánya, valamint átlátható utastere is a biztonságos modellek közé helyei.

Típustörténet

Bemutatkozik a harmadik generációs Scénic

EDC kétkuplungos robotváltó az 1.5 dCi 110 lóerős turbódízelhez

Új 1.6 dCi Energy turbódízel nyugdíjazza a 1.9 dCi 130 lóerőst - azonos teljesítménnyel

Modellfrissítés: új lámpák, fényszórók, LED-es menetfény, prémiumhifi, 1.2 TCe 115 lóerős turbós benzines

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre