RENAULT SCENIC

RENAULT SCENIC

(2017 - )

Pozitív


Egyedi forma, akár elektromosan síkba hajtható hátsó ülések, itthon a Grand Scenic alapáron hétüléses. Egyedi, 20 colos felnik, sok-sok sofőrsegéd, LED fényszóró és head-up display is elérhető. Egyterűk között remek vezethetőség.

Negatív


A korábbiaknál szerényebb belmagasság, kisebb csomagtér, hátul főként a sima Scenic esetén kisebb lábtér. Hátul már nem független, hanem 2/1 osztású üléses. A rövid Scenic különösen kemény a 20 colos felnikkel.

Méret, kényelem, kidolgozás

A korábbi Scenichez mérten nem olyan nagyon tágas utastérben igényesebb anyagokat találunk, az ülések kényelmesek, de a második sorban már csak két Isofix csatlakozós hely áll rendelkezésre, középen nemigen lehet elférni két gyerekülés között.

Különleges felszereltség

Egyebek mellett elektromosan síkba hajtható hátsó ülések, tologatható könyöktámasz, panorámatető, head-up display, LED fényszórók, holttérfigyelő, távolságtartós tempomat, sávelhagyásra figyelmeztetés.

Ajánlott motor

A benzineseknél a 2018-ban érkezett 1,33-as érezhetően jobb és takarékosabb, mint a korábbi 1,2-es. A dízelek közül viszont már az 1.5 dCi is jó választás. Az még városban is 6 liter körül fogyaszt, kapható EDC automataváltóval is, azzal a legjobb választás.

Biztonság

Szokás szerint 5 Euro NCAP csillagos eredménnyel védi utasait a Scenic, sofőrsegédekből teljes a kínálat.

Típustörténet

Bemutatkozik a Scenic IV, rövid késleltetés után annak Grand verziója is

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre