TOYOTA AVENSIS

(2003 - 2009)

Pozitív


Hozza a Toyota megbízhatóságot, szinte Lexus finomságú, szellős beltérrel, elődjénél sokkal jobb vezetni, erős, modern dízelek

Negatív


Hiába néz ki jobban, maradt szürke eminenciás, egy picit kényelmesebb futóműhangolás nem ártott volna

Méret, kényelem, kidolgozás

Ennél az Avensisnél kezdték először behozni a beltérben a Lexusoknál kitanult anyag- és összeszerelési minőséget, a visszafogottan elegáns vonalvezetést, és a gazdagabb alapfelszereltséget. Persze azok viszonylagos szűkössége nélkül, mert itt aztán nemhogy szellős, de egyenesen viharosan nagy beltér sikeredett. Egy Avensis igazából mindig is a mindennapok taposómalmában érzi magát a legjobban, amikor a többi gályarabbal húzhatja az igát, már ha belefér ennyi képzavar. Kikezdhetetlen kötelességtudata miatt sokan unalmasnak tartják, de még ennél is több hálás és elégedett tulaj övezi útját. A hatalmas kombi praktikusságát csupán az ötajtós tudja némileg hozni, de azért a négyajtós is igyekszik derekasan.

Különleges felszereltség

Gyengén felszerelt modellt igazából már nem találunk, lejárt lemez a korábbi Terra-Luna-Sol besorolás. Sok a bőrös-navis-digitklímás-tempomatos-kilenclágzsákos darab.

Ajánlott motor

Még az alap 1.8-as benzines is bőven elegendő, kellőképp nyomatékos, illik az autó karakteréhez, fogyasztásban is megállja a helyét. Persze a D4-D dízelekkel nem kelhet versenyre: csekély étvágy, bőséges nyomaték, finom járás, halk működés, tartósság. A 2.0 benzines csak alig megy jobban, de átlag 2 literrel fogyaszt többet az 1.8-asnál, a 2.4-es csupán mellékszereplő. Dízelből a 2.2-esek problémásabbak, mint a 2,0 literes.

Fenntartási költség

A szervizek és az alkatrészek árai kevéssel az átlag fölött, de legalább túl gyakran egyikre sem lesz szükség (kérem kórusban: ha-kellő-körültekintéssel-vásároltak).

Biztonság

Ebben a modellben debütált a térdlégzsák mint olyan, így jön ki a kilenc lufi. bevezetésekor azonnal ötcsillagos Euro NCAP törésteszt, ezen igazából nincs is mit tovább ragozni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre