TOYOTA AVENSIS

(2009 - 2015)

Pozitív


Rendkívül stresszmentes vezetés, tágas beltér, minőségi anyagok és összeszerelés, ötcsillagos biztonság, várhatóan alacsony fenntartási költségek.

Negatív


Megszokást igénylő formaterv, unalmasba hajló belső kialakítással, kissé steril vezetési élmény, nagy kerékkel sprőd rugózás.

Méret, kényelem, kidolgozás

Már-már szinte teljességgel Lexus szintű utastér, az NVH szentháromság (noise-vibration-harshness vagyis zaj, vibráció és nyersesség) mutatói alapján. Síri csend, megtervezett finomsággal működő kapcsolók, az előző Avensisnél még minőségibb beltéri anyagok. Sajnos az előd oly praktikus ötajtós ferdehátú kasznija nem mentődött át, így marad a méretes rakterű kombira a kiemelten praktikus szerep. Amúgy meg minden maradt a régiben, tehát az Avensis hagyományoknak megfelelően igen problémamentes az együttélés és magától értetődően kellemes a használat.

Különleges felszereltség

Már az alapfelszereltség is tartalmaz mindent, ami valóban szükséges, aktív és passzív biztonsági szempontból pedig lényegében hiánytalan a lista.

Ajánlott motor

Mind a dízelekre, mind a benzinesekre igaz, hogy az alap mindenhol bőven elég, főleg, mivel a harmadik Avensis sem az élvezetes vezethetőségről lesz híres. A kétliteres dízel (126 LE/310 Nm) kiemelten takarékos és finom járású, a 2.2-es változatok (150/177 LE) közül csak az erősebb tud sokkal többet. Benzineséknél már az 1.6-os is 132 lóerős, mi kel még? Az 1.8-ast (147 LE) és a 2.0-ást (152 LE) meg ugyanúgy pörgetni kell hogy érződjön a plusz, és akkor azok is hangoskodnak ám.

Fenntartási költség

A kedvező fenntartási költségek már hosszú évtizedek óta hagyományos Toyota erősségnek számítanak, várhatóan a harmadik generációs Avensisnél sem lesz ez másképp.

Biztonság

A kategória egyik legbiztonságosabb modellje. Mondhatni csillagos ötcsillagos Euro NCAP eredmény. Merev utascella, légzsákhadsereg, kisegítő/ügyelő elektronikák, jól terhelhető és adagolható fékrendszer.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre