TOYOTA CAMRY

(1996 - 2001)

Pozitív


Kimagasló, már-már legendás megbízhatóság, óriási, bővíthető csomagtér, kényelmes ülések és rugózás

Negatív


Kombi és dízel hiánya, csupán kéttagú motorkínálat, semleges formaterv, utastér lehetne tágasabb is

Méret, kényelem, kidolgozás

Nem túl izgalmas látványvilágú, és kevés rakodóhellyel büszkélkedő, de helyenként már Lexus minőségben és tartós anyagokból összerakott beltér, igen kényelmes ülőgarnitúrákkal. Az 518 literes csomagtér támladöntéssel bővíthető, a strapabíró szerkezet zokszó nélkül szolgál, azt hozza, amit egy nagy, tepsi négyajtós tud, de azt tűzön-vizen át.

Különleges felszereltség

Szériában járt a klíma, és az alapvető dolgok benne voltak, de innentől mintha elvágták volna, nem nagyon hozta a dúsgazdagon felszerelt japán invázió hajdani hangulatát. Még oldallégzsákot sem adtak hozzá.

Ajánlott motor

A 2.2-es 131 lóerős sornégy pompás motor: pörgős, finom járású, takarékos, megfutja a 200-at és a 100-at is 10 körül. A háromliteres V6-os többet fogyaszt, de jóval erősebb (190 LE), és csak vajpuha négyfokozatú automata járt hozzá. Mellényúlni nem lehet.

Fenntartási költség

Japánban gyártották, nem túl sokáig, kevés is van belőle, így az alaktrészár (már ha nagyritkán kell egyáltalán valami hozzá), nem épp Corolla szinten mozog, de a hűséges rajongótábor segítségével megtalálhatóak az ügyes beszerzési csatornák.

Biztonság

A hiányzó oldallégzsákok ellenére az Euro NCAP 1998-ban négycsillagosra törte, köszönhetően a nagy kaszninak is, így az még ma is erős közepes szintet hoz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre