VOLVO S60

(2010 - 2016)

Pozitív


A biztonságos karosszéria nem csak az utasokat, fejlett védelmi rendszerével a gyalogosokat is óvhatja. A megjelenés vagány, alapáras a LED-es nappali fény.

Negatív


Öt felnőttnek szűkös az utastér, a hátsó középső hely erősen korlátozott.

Méret, kényelem, kidolgozás

Elöl kifejezetten tágas, kényelmesek az ülések. Hátul a szélső helyeken jól el lehet férni, de a középső ülőhely csak rövid távra ajánlható felnőtteknek. A kezelőszervek precízen járnak, de a kapcsolók között nem a legkönnyebb eligazodni. A fedélzeti elektronikák használata nem egyszerű, sokáig kell őket tanulmányozni, mire kiismerjük őket. Az ajtók könnyedén nyílnak és záródnak, utastéri pakolóhelyből van elég, a csomagtér nyílása és maga az üreg is szűk kicsit.

Különleges felszereltség

Talán az S60 legfőbb csábereje. A beltér ízléses formákat, kimagaslóan igényes anyagokat hoz. Az alapfelszerelés gyakorlatilag minden kényelmi extrát megad, opcióként sokféle kárpit, igényes hifi és temérdek egyéb is elérhető.

Ajánlott motor

A 2,0 literes, közvetlen befecskendezéses turbós benzines nagyon jól harap, duplakuplungos automata váltója kiváló, fogyasztása magas. Zavaró, hogy az alapjárat kissé remegteti az utasteret és a kormányt is. Érdemesebb a 2,0 literes, öthengeres dízelt választani, az hasonló járást, kedvezőbb fogyasztást mutat.

Fenntartási költség

A szervizek drágák és az izmos motorok, valamint a magas vételár miatt a biztosítás sem olcsó. A fogyasztásra érzékenyek számára kerülendők a benzines, turbós motorok.

Biztonság

Alapáron is átlag feletti biztonsági ellátmány jár, teljes légzsáksorral, városi koccanásgátló rendszerrel. Opcióként távolságtartós tempomat, gyalogos elütést megelőző rendszer és temérdek egyéb finomság is elérhető.

Típustörténet

S60 bevezetése. Motorok: 2,0/180 LE; 2,3/250 LE; 2,4/140, 170 vagy 200 LE; 2,5/210 LE; Modellváltás a kombinál.

A 2,4-es turbo összkerékhajtással is kapható. Dízel motor: 2,4/163 LE;

A dízel 130 Lóerővel is kapható.

Új felszereltségi szintek, új motorváltozatok: 2,4/260 LE;

A dízel 185 lóerővel is kapható.

Bemutatkozik a vadonatúj S60. A sorozat minden részletével szakít az előddel, de megmarad a kupés karosszéria-koncepció.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre