VOLVO XC60

VOLVO XC60

(2008 - 2016)

Pozitív


Magas fokú aktív és passzív biztonság, minőségi utastér, mutatós formaterv, fejlett technika, gazdag felszereltség.

Negatív


Szűk motorválaszték, nem túl kulturált dízelmotorok, iszákos benzines, csak enyhe terepet visel el.

Méret, kényelem, kidolgozás

Könnyű megtalálni az ideális vezetői pozíciót a V70-énél 12 centivel magasabban lévő ülésen. A kivitelezés méltó a prémiummárkához. A Volvo "lebegő" középkonzolja nyomhatja a lábat, és a rajta lévő gombok túl aprók, a mögötte lévő rekesz használhatatlan. Elöl nagyon tágas, hátul azonban lehetne több hely a lábaknak. Nagy, 495 literes a csomagtartó, és könnyű bővíteni a 40/20/40 arányban dönthető hátsó üléstámlák lehajtásával. Sok tárolórekeszbe pakolhatunk.

Különleges felszereltség

Már a legolcsóbb XC60-ban is szinte minden benne van. De sok pénzt el lehet költeni olyan high-tech extrákra, mint a bi-xenon kanyarfényszóró, a távolságtartó tempomat, a bőrkárpitozás, az automatikus váltó, a tolatókamera, a DVD-lejátszó, a navigáció, a Dynaudio hifi, vagy az aktív Four-C futómű.

Ajánlott motor

A nem túl sima járású 2,4-es dízelek teljesítménye elegendő, de a vetélytársaknál erősebb motorok is vannak. Automatikus váltóval lassabbak és egy-két literrel többet fogyasztanak, mint kézivel. Sokkal kifinomultabb a csak automatával kérhető bivalyerős, háromliteres, turbós benzines, de ez másfél-kétszer többet fogyaszt, és jóval drágább is.

Fenntartási költség

Nagy fogyasztással kell számolni, még a dízelek is 10 liter körül fogyasztanak. A biztosítás sem lesz két fillér. A legtöbb alkatrész kipróbált, mert más Volvókból jön, ezért valószínűleg a megbízhatósággal nem lesz gond.

Biztonság

A márka valaha épített legbiztonságosabb modellje. Alapáron teljes passzív biztonsági arzenál jár, és a koccanásgátló, önfékező City Safety rendszer. Hatcsillagos EuroNCAP eredmény várható. Kapható hozzá holttér-figyelő, sávasszisztens, adaptív tempomat is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre