Egymilliárd és még 50 millió forintot kap a Conti hazánktól

Támogatást kap és újabb komoly beruházást tesz Magyarországon a Continental

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mintegy ötmilliárd forintos beruházással bővíti magyarországi termelési kapacitását a Continental, ehhez bő egymilliárd forint támogatást is kap.


Eddig is igen komoly gazdasági szereplő volt hazánkban a Continental cégcsoport, hiszen több mint 6000 alkalmazottja van Magyarországon. Most pedig mintegy ötmilliárd forintos beruházással jelentősen bővíti termelési kapacitását a Continental csoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Kft. Makón és a ContiTech Magyarország Kft. Nyíregyházán - ezzel 216 új munkahelyet hoz létre. A beruházáshoz a magyar állam 1 milliárd 50 millió forint készpénztámogatást ad. A ContiTech makói gyára a világ legnagyobbja műanyag hűtő-fűtő csövek gyártásában, az európai autók ötödéhez Makón gyártják az ilyen alkatrészeket. Hogy a gyárnak komoly jövője van, azt mutatja, hogy az új modellekben egyre több a hűtést igénylő rendszer, a hibrid, elektromos autókban az akkumulátorok hűtése miatt mintegy dupla annyi hűtőrendszerre van szükség, mint a hagyományos autókban. A hazai gyár ráadásul központi szerepet is betölt: az 1995-ben alapított makói üzem nemcsak előállítja a hűtő-fűtőrendszereket, hanem innen koordinálják a Continental tíz hasonló rendszereket termelő gyárát, a beruházásokról, fejlesztésekről, minőségirányításról is innen döntenek. Jó hír, hogy Nagy Mihály, a ContiTech Fluid Automotive Kft. ügyvezető igazgatója szerint a Contintental hosszú távon tervez Magyarországon, sikeres az együttműködés a kormánnyal. Nem szeretnének megállni a beruházásokkal, most is folynak a tárgyalások a hűtő-fűtő csőrendszer-gyártó kapacitások további bővítésére a kormány képviselőivel - tette hozzá.
Hirdetés
A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a makói ContiTech Fluid Automotive Kft. 2014-ben 3,6 milliárd forintos mérleg szerinti nyereséget ért el, szemben az előző évi mintegy 2,9 milliárd forintos plusszal. Az értékesítésből származó nettó árbevétel szintén nőtt tavaly: több mint 50 milliárd forintot tett ki az előző évi 41 milliárd után. A kft. jelenleg mintegy 2000 alkalmazottat foglalkoztat.
A nyíregyházi székhelyű ContiTech Magyarország Kft. tavaly 2,6 milliárd forint nyereséget ért el, az előző évi 1,3 milliárd forint után. A cég értékesítésből származó nettó árbevétele 14,2 milliárd forint volt 2014-ben, szemben az egy évvel korábbi 10,6 milliárd forinttal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?