JEEP RENEGADE

JEEP RENEGADE

(2014 - )

Pozitív


Egyedi karakter a SUV-piacon; széles modellpaletta, elsőkerék-hajtású és valódi terepező képességű modell egyaránt létezik belőle; kompakt külső méretéhez képest tágas utasteret ad

Negatív


Feszes, kissé kényelmetlen futómű; szélzaj, főleg autópályán; dízelmotor zaja

Méret, kényelem, kidolgozás

A nagy szabadmagasság kényelmes ki-beszállást és magas üléspozíciót eredményez. A szögletes karosszéria előnyei a tágas utastérben mutatkoznak meg, amely mögött a 351 literes csomagtér is szögletes, jól pakolható. Praktikus részletmegoldásokból nincs hiány, csak néhol lelhető fel egy-két olcsóbb fiatos megoldás, például a kormánykerék körüli burkolat és a bajuszkapcsolók „személyében”. A korábbi kis Jeepekhez képest lényegesen jobb, konkurenseihez képest is abszolút versenyképes a Renegade minősége.

Különleges felszereltség

Alapáron szerény az ellátmánya, de az extrák zöme tételesen válogatható az autóhoz, így összességében jó ár-értékarányú modell.

Ajánlott motor

Akik csak a stílusa miatt döntenek a Jeep Renegade mellett, azoknak tökéletesen elegendő lehet valamelyik 1,6 literes motorjával is. Ezek közül a dízel összességében is a leggazdaságosabb. Összkerékhajtásúként a kétliteres dízellel az igazi a Renegade, nem is kell belőle a legerősebb, hiszen ár-értékarányban is a 140 lóerős Multijettel lehet a legjobb választás a kis Jeep.

Biztonság

Öt csillagot érdemelt az EuroNCAP törésteszten, meglehetősen kiegyensúlyozott végeredménnyel.

Típustörténet

Fiatokból ismert 1,6 literes benzines vagy dízel, illetve 1,4 literes turbófeltöltős benzinmotorokkal indul a kínálat, elsőkerék-hajtással, öt- vagy hatfokozatú manuális, illetve hatfokozatú duplakuplungos automatizált váltóval. A legerősebb, 1,4 literes benzines, valamint kétliteres dízelmotorokkal kétféle összkerékhajtás is választható, terepáttétellel vagy anélkül, hatfokozatú manuális vagy kilencfokozatú automataváltóval.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre