LANCIA YPSILON

LANCIA YPSILON

(2011 - )

Pozitív


Divatos, rendkívül stílusos megjelenésű karosszéria, különleges párosítású, kéttónusú fényezések. Kipróbált mechanikai elemek a Fiat 500-asból, takarékos, nyomatékos benzin- és dízelmotorok . Kényelmes, egyedi hangulatú belsőtér. Rengeteg opciós tartozék.

Negatív


Szűkös csomagtartó, zavaróan tükröződő műszerfal. Sok hasznos tartozék még a legdrágább, legmagasabb komfortszinten is feláras tétel.

Típustörténet

Bemutatkozik az Y-t váltó, a Fiat Punto II alapjaira épített Lancia Ypsilon. A motorkínálat 1,2-es (60 és 80 LE), 16 szelepes 1,4-es (95 LE) benzin-, illetve 1,3-as (70 LE) dízelmotorból állt.

Korszerűsítés, enyhén módosított karosszéria, új motorok: az 1,4-es nyolc szeleppel 77 lóerőt tud, az 1,3-as Multijet dízel 75 és 90 lóerővel választható.

Generációváltás, színre lép a sorozat harmadik tagja, a Fiat 500 alapjain, immáron 3 helyett 5 ajtós karosszériával. Újdonság a kéthengeres TwinAir turbós benzines, és ebben is elérhető a fojtószelep nélküli MultiAir benzinmotor. Az 1.3 Multijet 75 lóerővel nyitja a sort.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre