SUBARU OUTBACK

(2003 - 2009)

Pozitív


Nagyon biztonságos és élvezetes menettulajdonságok, viszonylag tágas utastér, nagyfokú megbízhatóság. Az emelt Outback enyhe terepre is jó.

Negatív


A bokszermotor és az összkerékhajtás miatt nagy fogyasztás és magas vételár. Az utastérben lehetnének finomabbak a burkolatok, elsősorban a műanyagok. Megbízható, de ellenőrzést, karbantartást igénylő mechanika, drága javítás.

Méret, kényelem, kidolgozás

Alacsony, sportos üléspozíció, de kissé idejétmúlt a japános műszerfal formája és anyaghasználata. Nehezen áttekinthető a középkonzol, a kormány viszont jó fogású. Tágas utastér, de az újabb vetélytársak még több helyet kínálnak. Elegendő a tárolórekeszek és pohártartók száma. Lapos és nagy a csomagtartó, de csak a kombiban bővíthető.

Különleges felszereltség

Már az alapmodell is igen jól felszerelt, minden szükséges kényelmi extrát tartalmaz. Egyes vetélytársakhoz több extra, például kanyarlámpa és adaptív tempomat is rendelhető, ezek a hozzá nincsenek.

Ajánlott motor

Alacsony építésű igényes bokszermotorok. A kétliteres alapmotor a nyugodt vezetéshez jó partner, de nem túl gyors és cserébe iszákos. A 2,5-ös és a háromliteres már gyors, de még szomjasabb. Az új kétliteres bokszerdízel a legjobb választás: erős, csendes, és csak 7-8 litert fogyaszt.

Fenntartási költség

Magas fogyasztás a dízel kivételével. Drága alkatrészek és szerviz, szerencsére nagyon megbízható modell.

Biztonság

Már az előd is négy csillagot kapott a törésteszten, a mostani Legacy valószínűleg még jobb. Nyolc légzsák széria, kár, hogy az alapmodellbe nem raknak menetstabilizáló elektronikát.

Típustörténet

Emelt hasmagassággal és néhány kiegészítővel jelenik meg a Outback a Legacyi kombi alapjain

Második generáció

Harmadik generáció

Boxer dízellel bővül a kínálat

Negyedik generáció

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre