VOLKSWAGEN GOLF V

(2003 - 2010)

Pozitív


Masszív karosszéria, jó helykínálat, igényes futómű, magas presztízs, jó értéktartás.

Negatív


A leggyakoribb 1,4-es és 1,6-os motor gyenge és sokat fogyaszt. Ingadozó gyártási minőség, drága szerviz.

Méret, kényelem, kidolgozás

Egyszerű, sallangmentes, de áttekinthető műszerfal. Széles tartományban állítható vezetőülés és kormány. A tükröknek nagy a holttere, hátra rossz a kilátás a vaskos C-oszlop miatt. Keveseknek tetszik, többeket zavar a kék műszervilágítás. Létezik kétféle ferdehátú, négyajtós (Jetta), kombi (Variant), és kabrió (Eos) is. Az első Golf, amiben már hátul is jól elférnek a felnőttek. A ferdehátúak csomagtartója átlagos (350 l), de jól használható, mert sík felületek határolják, és természetesen bővíthető is. Vannak pohártartók és rekeszek, de nem túl sok.

Különleges felszereltség

A műszerfal felső része jó minőségű anyagból készült, és a kárpitok is tartósak. A Trendline nevű alapmodellek nincsenek túl jól felszerelve, a szükséges minimumot nyújtják. Az extrák drágák voltak újkorában, használtan kisebb a különbség a jól felszerelt és a fapados Golfok között.

Ajánlott motor

Az 1,4-és és az 1,6-os is korszerűtlen, lassú, és sokat fogyaszt. Az FSI motorok erősebbek és takarékosabbak, de ritkák, és csak kénmentes benzin jó beléjük. Nyomatékosak és takarékosak, de nem problémamentesek, emellett nagyon zajosak a PD-TDI dízelek. A benzines turbómotorok (GT és GTI) kulturáltak és erősek, a fölényes hathengeres sportmodell (R32) ritkább a fehér hollónál.

Fenntartási költség

Érdemes a sokat futott cégautókat elkerülni. Előfordulhat, hogy tönkremegy a kuplungkinyomó-csapágy, de a motorvezérlő elektronika is elromolhat. Zárlatos lehet az indexkar, a távirányító, a tempomat és a klíma fejegység is, és nehezen csukódhat a csomagtartó.

Biztonság

Ötcsillagos EuroNCAP törésteszt, széria a hat légzsák, a blokkolás- és kipörgésgátló. A menetstabilizáló elektronikáért (ESP) felárat kérnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre