VOLKSWAGEN GOLF VII

(2012 - 2020)

Pozitív


Kategóriája etalonja ma is a Golf aktuális, hetedik nemzedéke. Takarékos, csakis turbós motorok, dupla kuplungos váltó, kétféle futóműkialakítás, sofőrsegédek teljes sora szerepel kínálatában.

Negatív


Nem a legolcsóbb modell, az alapkivitel nem valós verzió, csak háromajtósként, bázismotorral érhető el.

Méret, kényelem, kidolgozás

Külméretéhez képest egészen tágas, igényesen, már-már prémiumosan kidolgozott az utastér. A csomagtér méretére sem lehet panasz, sok az apró figyelmesség az autóban.

Különleges felszereltség

Amit csak el tudunk képzelni: a teljesség igénye nélkül távolságtartós tempomat, párhuzamos és merőleges parkolásra egyaránt képes parkolóautomatika, aktív sávtartórendszer, közelítésérzékeny érintőképernyő mind elérhető.

Ajánlott motor

Már az 1.2 TSi 105 lóerős verziója is teljesen élhető, az 1.4 TSi természetesen még jobb, nem sokkal drágább. A dízelek közül a 2,0 literes nem csak erősebb, kulturáltabb járású is.

Biztonság

Ötcsillagos, remek utasvédelmet ad, s az esetlegesen elgázolt gyalogosokkal is egészen kíméletes.

Típustörténet

A Párizsi Autószalonon debütál a Golf VII, valójában már korábban megmutatta a gyártó, a hazai piacon októbertől kapható

Debütál a Variant és a GTI, a Frankfurti Autószalonon az elektromos verzió is

Piacon a konnektorból tölthető e-Golf

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre