VOLKSWAGEN PASSAT VI

(2005 - 2011)

Pozitív


Komfortos rugózás, biztos úttartás, magas presztízs, tágas utastér, jó vezethetőség. Széles motorválaszték, jó kidolgozás, puha műanyagok belül.

Negatív


Megbízhatósági problémák, gyakori olajfogyasztás és elektronikus meghibásodások. Jellegtelen külső, vezetni nem nagy élmény, és elég drága.

Méret, kényelem, kidolgozás

Konzervatív, kissé ingerszegény belső tér, kényelmes ülésekkel, bőséges helykínálattal. Különösen jók a kagylósított, hurkás sportülések. Kissé fura az indítás módja a benyomható kulccsal, és a világításkapcsoló alá tett elektromos rögzítőfék-kapcsoló használatát is szokni kell. Nagyon tág határok között állíthatóak az ülések és a kormány. Jó minőségű, puha műanyagok borítják a műszerfalat. Bár a Passat nem versenyezhet a Ford Mondeo helykínálatával, azért így is nagyon tágas. Bőséges a hely a második sorban is, az ülések ott is megtámasztják a combot, de a középen ülőt zavarhatja a vaskos kardánalagút. Nem érheti panasz az 565 literes csomagtartót sem, a kombié azonban még tágasabb (605-1730 literes), és könnyebben használható. Comfortline-tól széria a síléc-alagút. Hatalmasak az ajtózsebek, nagy a kesztyűtartó, és még esernyőtartók is vannak.

Különleges felszereltség

Az alap Trendline felszereltség csak a legszükségesebb kényelmi extrákat tartalmazza, de a biztonsági felszereltsége hiánytalan. Két elektromos ablakemelő, központi zár, manuális klímaberendezés, nyolc hangszórós cd-rádió, elektromos kézifék van benne. A Comfortline-ban hátul is motoros az ablak, van tempomat, gerinctámaszosak az első ülések, a vezető háttámlája elektromosan állítható. A Highline ezen felül esőérzékelős ablaktörlőt, elsötétedő belső tükröt, bőrkormányt- és váltót, sportülést, ülésfűtést és alcantara/bőr kárpitozást ad.

Ajánlott motor

Szinte áttekinthetetlenül széles a motorválaszték. A legjobb talán az 1,4-es és az 1,8-as turbós benzines, még a kisebb 122 lóerős is jól mozgatja az 1,4 tonnás autót, eközben halk és takarékos. Van még kétliteres turbó 200 lóerővel, 3,2-es V6-os 250 lóerővel, a csúcs az R36 3,6-os V6-osa 300 lóerővel. Kerülendő a 102 lovas 1,6-os és a 150 lóerős kétliteres FSI. Dízelkedvelők a 105 lóerős 1,6-os, és a 110, 140, illetve 170 lóerős kétliteres TDI-k közül választhatnak. Az újabbak már nem PD-TDI motorok, hanem csendesebb közös nyomócsövesek.

Biztonság

A Passat a 2005-ben elvégzett töréstesztjét maximális eredménnyel zárta. Nagyon kicsi volt a sérülésveszély a frontális és az oldalirányú ütközésnél is, csak a gyalogosvédelme bizonyult átlagosnak. Szériatartozék a hat légzsák, a blokkolásgátló és az elektronikus menetstabilizáló rendszer. Felárért integrált gyerekülés is rendelhető hozzá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre