VOLKSWAGEN TIGUAN

(2016 - )

Pozitív


Helykínálata bőséges, a második üléssor tologatható és a háttámlák is külön állíthatók. Könnyebb terepen elég jól használható, a 4Motion összkerékhajtással szerelt változatot nehéz zavarba hozni. Plafonig extrázható, akár parkolni is tud helyettünk.

Negatív


A beltér anyagai még mindig nem a legjobbak, a futómű az aszfaltozott út hibáit rosszul viseli, az extrákkal, amik igazán érdekessé és értékessé teszik, nagyon magasra emelkedik az ára.

Méret, kényelem, kidolgozás

Rengeteg hely van benne, széltében sem lehet panasz, az ülései elöl-hátul kiválóak, a műanyagok minőségével viszont nem voltunk megelégedve.

Különleges felszereltség

Rengeteg extra közül válogathatunk, a leghasznosabbak a holttérfigyelő, a sávtartó elektronika és a ráfutásgátló asszisztens, ami a hátunk mögötti keresztirányú forgalomra is figyel. Parkolni is tud magától, egész ügyesen, és 360 fokos kamerarendszert is kínál. A panoráma üvegtető mindenképp hasznos, nélküle elég bunkerszerű a Tiguan.

Ajánlott motor

A 2.0 TDI 150 lóereje elég jól mozgatja a Tiguant, van belőle erősebb verzió is, de ennyi bőven elég még az összkerekes kivitelhez is. Terepen is jól boldogul, vegyes fogyasztása pedig egészen kedvező.

Biztonság

A ma elérhető legtöbb vezetéstámogató rendszert lehet hozzá rendelni, akár állóra is fékez, ha előttünk megállt valaki, vagy tolatásnál keresztben érkezik egy autó. A magas felépítés alapból nagyobb biztonságot ad egy esetleges ütközésnél, mint egy normál személyautó, öt csillagot kapott az Euro NCAP töréstesztjén is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre