16 millióért kelt el a királynő kocsija

Sokat ért a királynő használt Daimlere

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy angliai árverésen egy ismeretlen vevő vitte el 45 360 fontért (16 millió forintért) azt a Daimler luxusautót, amelyet a brit királynő 2001 és 2004 között használt.


Árverésre került az a 2001-ben készült zöld színű Daimler Super V8 LWB típusú, azaz hosszított tengelytávú brit limuzin, mely három éven át volt a királynő tulajdonában. II. Erzsébet maga is rendszeresen vezette. Személyre szabták a kocsit, a könyöktámaszt megnövelték akkorára, hogy az uralkodó kézitáskája beleférjen, a szőnyegek báránybőrből készültek. A brit Historics Brooklands aukciósház árverezte el a gépkocsit, amelyben alig 25 ezer kilométer volt. A királynő alapvetően a Windsori Kastély és a Buckingham Palace között használta.
A királynő szerette a friss levegőt a kocsiban, de azt nem, ha huzatban volt, ezért mindenhonnan tudta irányítani az összes ablakot. Hamutál és szivargyújtó nélkül rendelték a kocsit, a helyén a biztonsági fények kapcsolói találhatók: kék villogók elöl, hátul és a visszapillantó mögött. Utóbbiba neonfényt szereltek, hogy a biztonsági őrség távolról felismerje és kinyissa a palota kapuit. A csomagtartóban lévő adóvevőn közvetlen kapcsolatot lehetett teremteni a biztonsági szolgálattal és a miniszterelnökkel, ezeket kiszerelték az eladás előtt. Minden más eredeti állapotban van, még a gumik is.
Hirdetés

A Daimler Super V8 4,2 literes feltöltős benzinese 375 lóerős, legnagyobb forgatónyomatéka 575 Nm, ötfokozatú automatikus váltóját a Mercedes-Benz szállította. A kocsiból összesen 2387 készült 1998 és 2002 között, most pedig ez a példány a többinél jóval magasabb áron kelt el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?