500-szor 375 ezer dollár

Lexus LFA irány Amerika!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elhamarkodott nyilatkozattal ellentétben valószínűleg nem kelt el mind az ötszáz darab Lexus LFA, így egyes piacokon még reménykedhetnek az érdeklődők.

A Lexus szupersportkocsija, az LFA limitált darabszámban kerülhet a gyártó által gondosan kiválogatott vásárlók garázsába. Az 500 darabot egy hosszas procedúra végén birtokolhatják a nagyon szűk réteg tagjai: kétéves, át nem ruházható joggal először csak lízingbe kapják az autót, majd a futamidő leteltével lehet övék a tulajdonjog. A Lexusnál ezzel akarják elejét venni annak, hogy tehetős "nepperek" spekulatív módon bevásároljanak az LFA-ból, majd jókora haszonkulccsal ismét gyorsan piacra dobják az autókat.
A Lexus nemrég hivatalosan bejelentette, hogy az 552 lóerős sportautó 500 példányára hatalmas volt a túljelentkezés, így a teljes készlet "elkelt". Ám rövid idő elteltével azt is közölték: mivel nem minden érdeklődőből lesz vásárló, a darabszám egy részét átcsoportosítják az USA-beli vásárlóknak. Ez azt jelenti, hogy az eredetileg nekik szánt 150 darab mellé még 21-et biztosít a Lexus, tehát az összes LFA több mint egyharmada az amerikai milliomosoké lesz. Hogy mely országokból jön vissza az a 21 kocsi, arról a Lexusnál nem közöltek semmit .
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?