Garantáltan ez a világ legmenőbb motorja

Megépítették a Star Wars híres lebegő motorját, és működik is!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem egyszerű életre kelteni egy sci-fiben megálmodott bármiféle tárgyat, vannak, akik mégis megpróbálják. A Vintage Worksnél borzasztóan stílusosan sikerült a Star Wars egyik járművét megalkotni.

Megvan a jelenet A jedi visszatér című Star Wars epizódból, amikor az Endor bolygón száguldoznak a fák között repülő motorokkal? Ki gondolta volna, hogy egyszer valaki tényleg felülhet egy működő példányra? Mi biztos nem, de reménykedtünk benne, hogy egyszer összejön. Persze nem teljes a kép. Bár légdeszkát is működésre tudtak bírni néhányan, egy motort lebegtetni már nagyobb feladat. A Wintage Works gépe egész egyszerűen kerekeken gurul, de nem holmi motorátépítésről van szó, a gép teljesen egyedi.
Hirdetés
Hagyján, hogy a külső teljesen hű az eredetihez, ha már kerekeken kell gurulnia, legyen a lehető legfuturisztikusabb. Üres felniken futnak a gumik, ilyet se láttunk sok helyen, de azok belsejét is a Star Wars gépek hangulatához igazították. A videóból kiderül, hogy nem tud túl nagy sebességgel haladni, nem is tűnik valami biztonságosnak, de legalább működik. Azt is hallani, hogy elektromos vezérlésű, egyébként légrugós futóműve van, indításnál felemelkedik, ezzel is kicsit megidézve a lebegő hatást. Nincsenek különálló kitámasztók, a filmbeli gépen is látott lábtartókat ereszti le, ha leállítják a motort, és lesüllyesztik a futóművet. Egyszerűen fergeteges, jó, hogy vannak még igazi elvetemült Star Wars fanatikusok a világban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?