Itt a kormány válasza a vasárnapi autótilalom ötletére

A korábban felvetődött autómentes vasárnapok ötletére most érkezett válasz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még az év elején mutatta be tízpontos tervét a Nemzetközi Energia Ügynökség, amelyben az autómentes vasárnapok is szerepeltek annak érdekében, hogy csökkenteni lehessen a globális olajkeresletet. Most reagált erre a magyar kormány is.

Mi is részletesen bemutattuk a Nemzetközi Energia Ügynökség 10 pontját, amiről ide kattintva olvashatsz részletesen, viszont most érkezett egy reakció az egyik pontjára a magyar kormánytól is. Egészen pontosan Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztertől, aki a vasárnapi autótilalom ötletére reagált. Az energiaügynökség számításai szerint körülbelül 380 ezer hordóval csökkenne havonta az olajszükséglet, ha autómentes vasárnapokat vezetnének be. Évtizedekkel ezelőtt, az olajválság idején megpróbálkozott már ezzel Svájc, Hollandia és Nyugat-Németország is. Nálunk azonban nem tervezik az autómentes vasárnapok bevezetését: „Erre nem kerül sor” – mondta a gazdaságfejlesztési miniszer. "Azt gondolom, hogy nem ez a cél, hanem az, hogy megvédjük a családokat a magasabb energiaáraktól, és ez eddig sikerült is. Mi az árstopokban hiszünk, és az árstopok fenntartásában hiszünk, és addig, amíg lehet, fönn is fogjuk tartani őket. Háborús infláció van, ezzel szembe kell nézni, ugyanakkor nem szabad minden esetben ezeket az áremelkedéseket a családokra önteni. Ellenkezőleg, ezekben az alapvető termékkörökben, mint üzemanyag, gáz, villany, élelmiszer és hitelek, védelmet kell biztosítani."
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?